Subkulturni Fanzin,
Underground
portal... o
Slobodi, Individualizmu, Avanturi... izmenjenim stanjima na svest...


.: uPhoto :.
Vidi veliku sliku/ See full size >>
HEROJ
Srdja Aleksić - Trebinje
1966 -1993

.................photo by maniac

See All uPhoto >>
Pošalji svoj uPhoto >>



look for:


mozilla
by Laff







Corax logo..................

18. okt. '10…….....see full-->






MIOMIR GRUJIĆ - FLEKA

“Humans against killing…
sounds like
junkies against dope”


fleka FLEKE od fotografija, tekstova, video i audio materijala.. `Ljudi su ovde na loš način odlučili da prevaziđu postojeće raspoloženje i opšte okolnosti kroz pasivnost. To će pre ili posle biti prepoznato kao pogrešan način, metod...pristup.`

spiker FLEKA Mp3

- ŠIŠMIŠ RADIO 1.
- ŠIŠMIŠ RADIO 2.
- LIVE U BOŽIDARCU
- PSIHONOŠA





Katalog -->
- MANIAC DiVX FILMOVI -
razmena - exchange



Organic Grooves
ORGANIC GROOVES
Compiled & Mix By DJ LAFF
Maniac Records (2004)
___________________ Ded City
DEAD CITY RADIO
Compiled & Mix By DJ LAFF Maniac Records (2004)
....



Screaming Jay Hawkins
___________________

"Bez prisustva muzike, vreme bi bilo dugačka lista dosadnih obaveza i rokova za plaćanje."

ZAPPA ___________________

"Sloboda je ne moguca bez slobodnog vremena."

PUŠKIN


Maniac Shop

| Maniac Shop | Underground On - Line | Sex | Drugs | Rock'n'Roll | Film | Politics | Maniac Music | Concerts | Maniac Links | Games | Kolumna | Bekanismi | Dijabolik | Maniac Photo | Bez Dlake na jeziku | New Report |


28.02.2008., četvrtak

Keith Richards mladima: DALJE OD DOPA

Rolling Stones BGD
photo maniac

LONDON - Legendarni gitarista Rolling Stones-a, Keith Richards, koji je svojevremeno rekao da je usmrknuo ocev pepeo, a kasnije to demantovao, savetovao je mladima da se klone droge.

“Klonite se dopa, to stvarno nije vredno. Znam tu fascinaciju, ali nije vredno toga”, rekao je Ricards u intervjuu za mesecnik “Ankat” (Uncut), u kojem je priznao i da ne slusa savremenu muziku i da smatra da je zvuk sa CD-ova prilicno “tanak”.

Za frontmena Stonsa Mick Jagger-a rekao je da je manijak sto se tice radne energije.

“Mik je manijak. On ne moze da se probudi, a da ne zna odmah koga ce zvati”, rekao je Ricards, priznajuci da on, kada se probudi, prvo zahvali Bogus to je ziv, a posle prodje tri do cetiri sata, a da ne radi bilo sta.

Upitan kakav je Dzeger na sceni, Ricards se nasmejao, navodeci da narcizam nece drzati bend, ali da bend moze da se nosi sa narcizmom.

Ricards promovise dokumentarni film Martina Skorsezea “Shine A Light”, posvecen koncertima Stonsa u Bikon teatru u Njujorku 2006. godine, cijom je svetskom premijerom otvoren nedavni 58. Berlinale.

Premijeri tog filma prisustvovala su sva cetvorica clanova Stonsa, kao i Skorseze.

- 22:24 - Komentari (21) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

PREMINUO BADI MAJLS, HENDRIXOV BUBNJAR

NEW YORK - Bubnjar Buddy Miles, koji je svirao sa Jimi Hendrix-om u njegovoj poslednjoj zvanicnoj grupi Band of Gypsys, preminuo je u 60. godini u svojoj kuci u Ostinu.

Bend of Dzipsis nastao je iz Hendrixovog sastava Experience, a objavio je 1970. godine album uzivo.

Majls je prethodno svirao i na albumu “Electric Ladyland”, osvezivsi Hendrixov zvuk fanki ritmovima.

Buddy Miles još je sarađivao sa Carlosom Santanom, Davidom Bowiejem i Muddyjem Watersom a kasnije svirao sa Steviejem Wonderom, Barryjem Whiteom...

- 13:29 - Komentari (6) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

27.02.2008., srijeda

Rambo, Jugoremedija i Zeleno Zvono za Pantinu gitaru

RAMBO AMADEUS – PANTA ŠIKLJA NAFTA u ZZ

Guta

U petak, 29. februara u 21h, u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“ nastupiće Svjetski Mega Car - Rambo Amadeus, a kao specijalni gost ove večeri nastupiće zrenjaninski umetnik Panta Šiklja Nafta.
Ovaj koncert pod radnim nazivom „Prestupni koncert 008“, zapravo predstavlja simbol obeležavanja povratka „Jugoremedije“ u ustaljene tokove rada, posle silnih konflikata medju problematičnim rukovodstvom ove fabrike i radnika iste. Naime, na ovo se može gledati kao na mali trijumf „Davida nad Golijatom“, jer zrenjaninski muzičar Panta Šiklja Nafta zapravo ja radnik, zaposlen kao vozač viljuškara u „Jugoremediji“, koji je tokom vanrednog stanja u ovoj fabrici bio prinudjen da proda svoju gitaru ne bi li preživeo. Ovom prilikom, Rambo Amadeus i menadžment „Zelenog zvona“, na čelu sa fabrikom „Jugoremedija“, Pantu će na simboličan način reanimirati poklonom u vidu nove gitare.
Karte za ovaj spektakl, mogu se u pretprodaji kupiti u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“.

posted by helena

- 21:29 - Komentari (8) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

Radio Moscow

Iowa - Rock / Blues / Psychedelic - Live @ Klupce, Zrenjanin

Image Hosted by ImageShack.us

Zavrsetak zrenjaninskog "troponedeljnog" country-roots-rock festivala, dogodio se u ponedeljak, 25.tog februara, koncertom mladog sastava Radio Moscow. Ovi dvadesetogodisnji mladici ostavili su snazan utisak na sve prisutne.

Uprkos upozorenjima da Srbija trenutno nije bezbedna zemlja za koncerte i putovanja, ovi mladici doputovali u nasu zemlju i odrzali tri koncerta. Zatim, i pored upozorenja njihovog ton-majstora (koji inace radi i sa Coldcut-om), da mikrofon nije bezbedan (problem sa uzemljenjem) i da ce koncert morati da se odrzi u instrumentalnoj formi; mladi Parker nije izdrzao, te je posle nekoliko pesama "propevao" uz snazan aplauz podrske prisutnih. Entuzijazam i hrabrost ovih momaka je doprinela da publika u Zrenjaninu zaista dozivi jedan nesvakidasnji spektakl!

Ova mlada ekipa je otputovala u Zagreb, odakle nastavljaju svoju turneju koja ce trajati do 09. aprila. Vise o njima saznacete ili usmenim putem, od ponedeljkomprisutnih, ili na www.myspace.com/radiomoscow. Radio Moscow -->

Photo gallery: Radio Moscow Live @ Klupce -->

Kafe Klupce vas poziva da ovog petka svakako ne propustite odlican koncert zrenjaninskih muzicara i njihovog beogradskog gosta. Koncert ce poceti u 23 h, a cena karte staje 100 dinara.

Koncert Hurricane Brothers-a u Zrenjaninu

Image Hosted by ImageShack.us

HURRICANE, zrenjaninski muzičar ciji alijas sasvim precizno ilustruje buru koju izaziva kod slušaoca svojom moćnom i inspirativnom muzikom i interpretacijom…saznaj više -->

posted by daniela, photo @reakcija - rastko samurovic

- 13:51 - Komentari (1) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

25.02.2008., ponedjeljak

BILJANA SRBLJANOVIĆ

U Zrenjaninu

BILJANA SRBLJANOVIĆ

GRADSKA NARODNA BIBLIOTEKA "ŽARKO ZRENJANIN"

Četvrtak, 28. februar o8 u 20h

biljana srbljanović..>> blog -->

- 21:55 - Komentari (10) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

corax

25 februar

kosovo je srb

- 11:44 - Komentari (2) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

22.02.2008., petak

U visokom stilu..

Gosti benda The Mission

markgeminize i nela

Pozvani kao prijatelji i gosti benda THE MISSION, od strane pevaca Wayne Hussey-a (nekadasnjeg clana legendarnog benda The Sisters of Mercy), otputovali smo ove godine na druzenje i koncert benda, zakazanog u Hrvatskoj, u Zagrebu 17.02.2008 u nedelju, u klubu Boogaloo. Odseli smo u prelepom hotelu "Laguna" 4 dana i nakon nekog vremena ponovo videli nase susede bracu Hrvate i njihovu Lijepu domovinu. Ljubazno su nas docekali, a u elitnom delu Zagreba, gde se nalazi dark klub "Jabuka", razgovarali smo sa njima, a oni su nas ugostili do stepena napijanja.

Sutra nas je cekao veliki dan i trema je postojala kod nas, a kako smo kasnije saznali i u srcu pevaca Wayne-a koji je trebalo da nas vidi posle 7 godina poznanstva na internetu. ...i tako nakon sto smo stigli u klub Boogaloo, sa zakasnjenjem od sat vremena, ugledali smo Wayne-a kako silazi nama u susret sa osmehom na licu. Prvo smo se izljubili pa smo onda poceli pricu dok smo se peli stepenicama na putu za backstage. Kada smo stigli i usli u prostoriju, upoznali smo sve clanove benda koji su nas ljubazno ponudili da veceramo sa njima, a medju njima je bio i gitarista The Mission-a koji svira i za dobro poznat bend Tricky, Mark Gemini Thwaite. Nastavili smo pricu zatim na udobnom mestu sa pevacem dok su fanovi i reporteri molili da udju da bi napravili intervjue i slikali se sa clanovima benda. Prica izmedju nas i Wayne-a je trajala a sati su prolazili. Bilo nam je veoma zanimljivo chatujuci i pijuci Baileys :). Posle tonske probe dosao je i momenat za pocetak koncerta. Sa Vip propusnicama nismo cak placali ni pice u koncertnoj sali. Sve je bilo na racun kuce, a konobari bi rekli "Kuca casti". Koncert je poceo uz nevidjeno odusevljenje publike. Pesme su smenjivale jedna drugu kada je Wayne zastao i rekao na mikrofonu: "A sledecu pesmu cu odpevati za moje moje prijateljice Anelu i Zanu -Butterfly On A Wheel". I tako.... dok se pesma razvijala mi smo gubile svest, ali ostasmo pri sebi. Bilo je oko 5 biseva, a cinilo nam se kao da je koncert trajao 45 minuta. Nakon koncerta otisli smo u backstage na afterparty a Wayne je i dalje nastavio u svom duhu ne odvajajuci se od nas a zatim nas pozvao da mu budemo gosti i na koncertu u Budimpesti koji je bio zakazan sledece veceri. Na zalost nismo mogli prihvatiti tu ponudu jer nismo imali vizu za Madjarsku. Posle jos neka tri sata predivne paznje i casti koju smo primili, doslo je i vreme za oprostaj. Wayne je skinuo svoje zatamnjene naocare i sa sjajem u ocima rekao da mu vec nedostajemo. Izasle smo zajedno sa ekipom do autobusa i oprostili se. Bilo je tu jos mnogo toga zanimljivog ali se sve ne moze uvek reci :)

sestre berar

Photo gallery: Sestre Berar and the Mission live @ Zagreb -->

posted by Žana i Anela Berar

- 17:42 - Komentari (19) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

vidimo se

photo jela

sabado noche para los = migos

photo jela

- 17:41 - Komentari (4) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

21.02.2008., četvrtak

Počupane kante za smeće

Koštunica trbuhozborac

Nakon završetka mitinga "Kosovo je Srbija" grupe izgrednika su napale ambasadu SAD, paleći zastavu, razbijajući prozore i bacajući navijačke baklje. Nakon 19 sati specijalne jedinice policije sa desetak vozila "hamer" i suzavcem intervenisali su u Ulici kneza Miloša, nakon čega su se huligani razbežali. Grupe demonstranata pokušale da priđu zgradi B92, ali ih rasterale jake snage policije.

Vatrogasna ekipa je nešto pre 19:30 časova ugasila požar u kući pored ambasade Hrvatske, a u toku je gašenje ambasade SAD.

Predsednik Srbije Boris Tadić apelovao je večeras da odmah prestanu neredi i nasilje na beogradskim ulicama, kao i napadi na strane ambasade.

Nakon američke, izgrednici su napali i hrvatsku ambasadu, na koju su bacali navijačke baklje. Gori i više kontejnera u okolini ambasade Hrvatske. Bačen je i suzavac.

Grupa demonstranata počela je da se okuplja i na više lokacija oko B92, ali su ih policijske snage, kojima je došlo pojačanje, potisnule niz Bulevar Zorana Đinđića i kroz blokove zgrada.

Na Urgentnom centru u Beogradu zbrinuto je više od 30 povređenih, od čega su polovina policajaci, izjavio je zamenik direktora te ustanove Dušan Jovanović.

Jovanović je rekao da je reč o lakšim telesnim povredama i dodao da je povredjen i jedan holandski novinar. "Velika većina povređenih građana je u teškom alkoholisanom stanju", kazao je on.

Huligani su večeras izlomili kućicu ispred britanske ambasade u Resavskoj ulici, a demolirali su i opljačkali obližnji kiosk.

Na Slaviji se na meti izgrednika našao Mekdonaldsa, koji je demoliran i zapaljen.

Demonstranti su demolirali i kućicu ispred ambasade BiH u Krunskoj ulici, a duž čitave Resavske ulice prevrnuti su kontejneri, počupane kante za smeće.

Grupa od tridesetak navijača je i pre početka mitinga kamenovala ambasadu Hrvatske u Ulici Kneza Miloša. Tom prilikom, neko od navijača bacio je baklju na ambasadu.

Dalje razbijanje sprečila je policija specijalizovana za razbijanje demonstracija. Huligani su na putu do platoa ispred Doma Narodne Skupštine kamenovali i ambasadu Turske.

Sve svetske agencije pod oznakom hitno javile su da je napadnuta i zapaljena američka ambasada.

Grupa izgrednika obila "Beko", "Lewi's", prodavnice patika.

Petnaetak minuta ranije oni su se izdvojili iz mase okupljene na mitingu "Kosovo je Srbija" i uputili Knez Mihailovom na čijem kraju kordon policije brani prilaz ambasadi Slovenije.

Mladići, među kojima je bilo i nekoliko veoma mladih devojaka, usput su lupali trafike i pokazivali noževe.

Gradjani masovno po svojim kućama razbijaju 'Gorenje' veš mašine.

Velja Ilić nije reagovao.

...

Živim u K. Miloša između Hrvatske i Američke ambasade.
Sve vreme sam napolju kako bih zaštitio našu zgradu.
Odavno nisam bio ovako tužan.
Da ja moram da branim sopstvenu zgradu od mladića koji brane Kosovo i Metohiju.
A za sve to vreme gledam kako u Miloša Pocerca 50 žandarma stoji i čeka da se masa istutnji.
Nikoga ne napadam samo razmišljam kako da se sav ovaj svet prizove pameti. Vladimir


...

Radim u Knezu i ceo dan su ispod prozora kancelarije prolazili klinci skandirajući i noseći flaše piva. Tuga je sto je prosek godina 17-18. Najveći broj radnji i banaka u centru je bio zatvoren i 'okićen' zastavama i parolama 'Kosovo je Srbija'. Ne znam da li im je pomoglo.
Elem, na putu ka Slaviji i hramu Sv.Save demolirana je radnja moga oca. U pitanju je časovničarska radnja i nema ama bas nikakvih obeležija koja bi asocirala na zapad. Čak je i firma ispisana ćirilicom. Problem je očigledno prezime koje piše velikim slovima, a ne završava se na 'ić' - KOŽURIK.
Za svo to vreme je radnja normalno radila i otac je bio unutra, ali to ih nije sprečilo. Policije nema nigde.
Apsurd je što mi je otac umereni srpski nacionalista i simpatizer radikala i što sa njim vodim borbu oko toga godinama. I šta sada da mu kažem... Izvukao je jedva živu glavu od ljudi sa kojima zaokružuje isto hebeno ima na glasačkom listiću. Srpska priča all over again.
A za svo to vreme u Hramu Sv.Save traje moleban. Za spas srpskog naroda. Trebaće mnogo molebana da se mi spasemo sami sebe. Tuga. Djolek


A dok je trajao moleban...

KOSOVKE DEVOJKE




- "Šta si, jednu patiku ukrao?"

- "Jebi ga...ipak je Kosovo Srbija!"

- 20:27 - Komentari (43) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

20.02.2008., srijeda

Turpentine Brothers

Live @ Klupce, Zrenjanin

Turpentine Brothers and Brica

Zrenjanin je imao priliku da vec drugog ponedeljka uziva u koncertima mladjih americkih bendova, koji u sklopu svojih europskih turneja posecuju i nas grad. Nakon nastupa benda Two Cow Garage proslog ponedeljka, pre nekoliko veceri imali smo priliku uzivati u odlicnom koncertu sastava Turpentine Brothers, o kojem smo vec imali priliku citati na maniac stranici. Sve koji su propustili priliku da nam se pridruze u ovom nasem mini festivalu pozivamo da svakako ne propuste sledeci ponedeljak (25.tog februara u 22h.) i sjajan sastav Radio Moscow Ames, Iowa - Rock / Blues / Psychedelic – saznaj više -->

Photo gallery: Turpentine Brothers - Live @ Klupce -->

photo @reakcija - rastko samurovic

- 22:04 - Komentari (5) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

19.02.2008., utorak

Dve godine rada Kluba ljubitelja železnice

kod njaxa

ZRENJANIN – Pre neki dan Klub ljubitelja železnice proslavio je dve godine rada na edukovanju i kanalisanju Zr populacije. Za 2 godine postojanja i samopregornog rada, neosporno, zaslužni su svi članovi kluba, ali u njegovom trajanju izdvojeni su najaktivniji, oni koji sačinjavaju kostur kluba i po kojima je klub prepoznatljiv u Zrenjaninu, Vojvodini, Srbiji a i šire..

Photo gallery: Žurka u "Klubu ljubitelja železnice" -->

photo Sist@

kako je sve počelo pre dve godine: Mi deca sa Kolodvora ZR, Na Železničkoj stanici u Zrenjaninu

- 17:56 - Komentari (7) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

18.02.2008., ponedjeljak

Zona Bestiarium - pisma koja niko ne voli da cita

KOSOVO SE OTCEPLJUJE

kosovo ziva

Evo vec mesecima se Kosovo otcepljuje, a niko ne zna kako i na koji nacin ce Kosovari to da izvedu. Nije to mala stvar, toliku geografsku povrsinu otcepiti.
To bi bio logisticki poduhvat veka, ako ne i istorije, bre. Nijedna kultura, (ako izuzmemo Denikenove vanzemaljce) nije do sada bila tehnoloski u stanju da geopoliticko gradiliste tolikih razmera planira i izvede...
Ali, kao sto je nama poznato, tamo, u onoj bivsoj Jugi koju danas niko ne voli, kosovski Albanci su bili umetnici u lopatanju. (Eto Srbija ima i dan-danas od takvih tehnoloskih specijalista pravi pravcati strah u kostima. Ti kazes "Vukov spomenik", a cestiti Srbin odma pred svojim duhovnim okom vidi Albanca sa lopatom, koji ti dok si reko piksla iskopa temelj za kucu, izvadi drvo iz baste ili ti za tastu iskopa grob. Ma za jeftine pare, bre. Ok, to su bila vremena bratstva i jedinstva, ali respekt je respekt - kad Albanac uzme lopatu, Srbija bre drhti od strahopostovanja).
Nego ajmo nazad u danasnjicu: naravno, nakon svih peripetija na juznom Balkanu, ko sto mi svi znamo, rekose vec po stoti put kosovski Albanci -ma ajde bre dosta javasluka i zajebancije, mi se zauvek otcepljujemo.
Ali za ozbiljno, no way, probale su obe strane i milom i silom, al sta da radis: ne ide brate, posebno politicki je nemoguce otcepiti se, svejedno sta Amerikanci kazu... I eto ti sad belaja bre: racunajuci na svoju nepremasivu moc u tehnologiji lopatanja, kosovska vlada je srpskoj vladi juce uvece objavila pravo pravcato otcepljenje od Srbije. Ovaj put bez zajebancije, cuo sam, oni ce se otcepiti - FIZICKI.
Kosovska vlada je naime, novcem zaradjenim od sverca heroina u evropi i svetu, kupila od NATO najsavremenije orudje za otcep koje se danas moze naci na trzistu – model ASH-OW38 (NATO-codename: earth sting) i model LOP-ATHA44T (codename: palm angel).

Eto oni ce, kosovska vlada mislim, da sazovu albanske zitelje Kosova, rasporedice ih u krug sirom kosovske granice, podelice im otceptualno NATO-orudje u ruke - i udri bajo, Kopaj, otcepljuj, sve na akord. Dok si reko keks iskopace ti oni Kosovo iz Srbije ko sto lekari iscedjuju cir na guzici - stisni, bodi tamo-vamo istovremeno sa svih strana i eto: pffft, srz napolju, samo rupa ostala, a Srbija dreci, pizdara i lomi bagrenje od bolova.
Ma nema veze sto vec eto sutra nista vise ne boli i Srbija moze opet ko covek na sopstvenom dupetu da sedi - to mora da se teatralise bre, suze krokodilske moraju da se rone: "Ijaooo,iscedise mir ciiir, sta cu sad bez njega", jer sta ce bre komsije da kazu, bogati?

Nego sad postavljaju Albanci pitanje: dobro, evo odvojismo se, masala nasoj vrednosti i umecu, mi smo sampioni u lopatanju, al gde cemo sad da turimo Kosovo? Na severni pol? Ne ide, ladno je tamo... Ili negde na okean da ga turimo? Ne ide bre, duboka je to voda, a Kosovo tesko, odma ce Kosovo da nam potone, pa smo sve za dzabe kopali...

Ali i ne moze to tako sad da ostane, to je tek pola posla uradjeno, dokle god da pogledas viri Kosovo otprilike jedan metar iz zemlje, ali se jos uvek granici sa dusmanskom Srbijom i ostalim balkanskim zlobnicima. Jebi ga, misle ti Albanci, eto da nismo sada u svadji sa Srbima, dali bi oni nama Kriptonit, pa bi mi zahvaljujuci toj basnoslovnoj rudi koju samo Srbija ima, za neodredjeno vreme mogli da lebdimo tu i tamo po svetu. Ali ovako, ne ide, dzaba smo kopali.
Evo Amerikanci rekli da nam ne mogu dati helikoptere i sajle pa da njima izvucemo Kosovo iz rupe, jer se oni nesto mnogo bre sekiraju u poslednje vreme - Kina i Indija hoce da se udruze u ekonomsku zajednicu sa jedinstvenom valutom, pa ce se dolar, nakon udarca koji mu je evro pre nekog vremena zadao, jos vise na dole srozati, sto znaci da u jednoj takvoj konstelaciji, Sjedinjene Drzave sve manje i manje imaju na svetskoj politickoj sceni nesto da kazu, pa eto, oni nesto cuvaju helikoptere za ne do bog odbranu svojih sopstvenih interesa.
Jadni Amerikanci.
Stvarno kukulele njima ako Kina i Indija ekonomsku zajednicu formiraju.
Evo pogledaj zemaljsku kuglu: levo Evropska unija, desno novoformirana Indokineska unija, a u sredini Rusija.
E pa sad: dal ce se Rusi u skoroj buducnosti EU ili IKU prikljuciti, ili ce se mozda svo troje ekonomski zagrliti - svejedno, trgovinska snaga sveta vec odavno ima novi epicentar, a gubitnici su... Ma stvarno, ko je luzer u toj igri?

Ok, Ameri su politicki luzeri, zato i muljave operativno iz sve snage tamo po Muslimaniji, ali druge budale poput Srba, Albanaca i vecine africkih kvazidrzava koje eto radije veruju u politicku naucnu fantastiku i teritorijalne bajke, nego u rad i ekonomiju – TO SU TI PRAVI LUZERI GLOBALIZACIJE...
Pitaj ti jednog prosecnog Srbina na ulici dal mu je bolje da on zivi ko prosecni Evropljanin, ili dal je bolje da se on i dalje svadja sa Albancima?
Ma taj ce bre odma poceti da pljuje penu i onako se neandertalski busati u grudi: "ma ne dam Kosovo, NE DAM, jer si cuo bre?! Ma radije cir na guzici nego vrabac u ruci, i eto bas me briga sto su golubovi odavno odleteli za Indiju i Kinu ili sto oni sloveni komsije koji su vec u EU polako ali sigurno pocinju da zive na visoj nozi nego ja... MA NE DAM!" - vice ti Srbin, sve mu oci suzave od casti i ponosa, a njemu sve nesto oko srca milo, a novcanik prazan... A ni Albancu sa Kosova eto nije jasno da bre ceo svet eto nesto radi, razmenjuje tehnologije, trguje dobrima a ne samo drogom, i tretira globalizaciju kao sansu i najznacajniji ekonomski faktor 21. veka... On bi radije i dalje da Kosovo izlopata, nek kosta sta kosta, ali jebi ga, eto fali mu Kriptonit...

E moj prijatelju sa Kosova. Gde ces bre da turis Kosovo ako se otcepis Kako god da okrenes, ti ostajes tu gde jesi, isto ko i Srbija. Dal ces prvo ti (pod protektoratom iste) uci EU ili ce to prvo uraditi Srbija, svejedno je: na kraju krajeva nema ni Srbija, a ni Kosovo druge mogucnosti. Srbija sa ili bez Kosova, Kosovo sa ili bez Srbije - ma nema veze, obe balkanske zakrpe ce biti progutane od EU, jer samo EU Srbina spasava (a i Albanca isto).
Evo SAD su se politicki srozale... Busova vlada moze za sada samo da grakce i pravi jeftine smicalice, ali ona nema vise para za "prijatelje"... A zasto? Eto Kinezi imaju trenutno preko 1400 milijardi (!!!) dolara deviznih rezervi, pa su polako krenuli u soping. Najradije bi oni kupovali banke i medije u SAD, pa se ameri bukvalno znoje u naprezanju zastite svog ekonomskog i politickog sistema. Indija poseduje 194 milijarde dolara deviznih rezervi, a to je samo malo manje nego EU, koja ima ca. 200 milijardi dolara ispod jastuka... Ma kuku lele amerima, Rusi su u toku globalizacije ustedeli "samo" 320 milijardi, eto i njih da spomenem, jer oni bi rado sve i svasta da pazare, ako moze...
U medjuvremenu kupuju Kinezi tamo u SAD nekretnine (isto ko i moj predsednik Tadic koji tamo poseduje par hotela), pa malo, eto tek da demonstriraju svoju finansijsku moc, bockaju finansijske mehure od sapunice na americkoj berzi, a mehuri prave "buum". Eto vidi: to ti je to zbog cega se ti znojis i lopatas kosovo iz Srbije, a ja ti kao ne dam, pa mi sve suzave oci od nacionalnog ponosa...
Tvoj predsednik Taci, isto ko i moj predsednik i njegovi lakeji, poseduje par lukrativnih nekretnina u svetu, a najnovije ulaganje njegovih (njegovih?) para je upravo ove godine ugovorio sa nemackim Telekom-om. Ti od dividendi koje svake godine od tih poslova otpadnu nista neces videti jer si dobio supermodernu lopatu za otcepljenje, a i jedan obicni Srbin isto nema nista od onih Tadicevih hotela, koji su kupljeni vojvodjanskim nalazistima nafte...
To ti je brajo: oni Kinezi nisu rasprodali sopstvenu kucu, bunar i dvoriste ko tvoj i moj predsednik, pa da od tih para kupuju po svetu. Kinezi su te pare zaradili. Sigurno i malo na prljav nacin, jebi ga, kapitalizam je to, ali i radom, pa su te pare I drzavne. Ma jer mozes ti to sebi da predstavis, da se ima para od rada? Koliko godina vec nisi ni ti, a ni tvoj neprijatelj Srbin, novac zaradio RADOM, (znas ono, dodje 1. u mesecu, a ti dobijes platu, sve platis, pa ti nesto i ostane a ti onda planiras kao ajde da odem u Tadicev ili Tacijev hotel na odmor) nego samo nekim muckama, snalazenjem, preprodajom ili u najgorem slucaju otmicom i ubistvom? U svakom slucaju bi bilo dobro vec jednom sa tom politickom naucnom fantastikom prestati.
Dosta vise bre... Kosovo ne moze da odleti, ne moze da odlebdi, Kosovo ce u EU, isto ko i Srbija a politicka resenja mozemo samo dijalogom da nadjemo, a ne ovim stalnim razdorom koje nasi politicari sa hotelijerskim ambicijama potpaljuju.
Sa druge strane Srbija nema Kriptonit, iako ga svaki bozji dan preko medija sopstvenom narodu kao drogu nudi, a narod od njega Kriptonita poludeo, ma ozracio se bre, samo pizdara i sikce, pa eto jednostavno vise ne zna gde je gore i gde je dole i gde ce sa cascu i snagom, ma ko pravi supermen bre.

Daj dogovorite se nekako, i ti i tvoj neprijatelj Srbin, vreme vam leti bre, jer samo jedna stvar je fakt: svetska geopoliticka karta se komesa i menja, a Srbi i Albanci podjednako gube jer jos uvek veruju u "stare" odnose svetskih politickih snaga. Koliko je jos prikljucnih sansi na voz globalizacije za oba naroda ostalo, moze se videti tek nakon obostrano resenog kosovskog pitanja.

Ja se u svakom slucaju od svog srca nadam da voz jos nije prosao, ostavljajuci u prasini dva razlupana vagona sa juznog Balkana, na napustenom, uzanom koloseku gubitnika globalizacije.

Ajde sve vas volim tamo u Bestijarijumu, Vas Dragan – ŽivaBiljkaBass

- 13:44 - Komentari (16) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

Kultur Shock dolazi u Zrenjanin

Kultur Shock

ZRENJANIN – Širom sveta poznati bend Kultur Shock će po prvi put u karijeri nastupiti u Srbiji. Ovaj sastav će u okviru evropske turneje koja podrazumeva nastupe u Briselu, Amsterdamu, Berlinu, Istanbulu, Zagrebu i još nekim metropolama koncert održati u Zrenjaninu.
Organizatori ove svirke su zrenjaninski Kulturni centar i Banathardkor zadruga, a koncert će biti održan 11.marta 2008.u velikoj Sali Kulturnog centra.
Cena karte je 350 dinara, početak svirke je najavljen za 21h, a domaća podrška Kultur Shocku će biti bend Pičvajz iz Kule. Ulaznice će se za desetak dana naći u prodaji na blagajni Kulturnog centra Zrenjaninu (kod Grčića), možda i u Klupčetu, a zasigurno i u objektima Bilet servisa u Novom Sadu i Beogradu.
Kultur Shock su smešteni u Sjedinjenim američkim državama, u Sietlu, ali ovaj bend zapravo predstavlja multietničku atrakciju. Naime, pevač je Bosanac, Srđan Đevđelić aka. Gino Banana, violinista i bubnjar su Amerikanci Matty Noble i Chris Stromquist, basista je Masa Kobayashi iz Japana, jednu gitaru svira Val Kiossovski iz Bugarske, a za drugu gitaru i buzuki zadužen je Hrvat Mario Butković.
Kultur Shock sviraju mešavinu romske, japanske i tradicionalne balkanske muzike pomešane za pankom i metalom.
Do sada su objavili albume „Live In Amerika“ 1999. (Pacific Records)”, “FUCC The INS“ 2001. (Kool Arrow)”, “Kultura-Diktatura“ 2004. (Kool Arrow) i aktuelni “We Came to Take Your Jobs Away“ October 12, 2006 (Kool Arrow).

http://www.myspace.com/kulturshock
http://www.myspace.com/pitchwais
http://www.myspace.com/kulturshockserbia
http://www.myspace.com/banathardcorecollective

Ako imate kakvih dodatnih pitanja, slobodno pisite na falloke@yahoo.com ili pozovite na 064 307 07 57

Posted by Cef

- 06:53 - Komentari (1) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

16.02.2008., subota

Prva nagrada za BGYSS

BGYSS
photo maniac

BEOGRAD - Udruzenje Belgradeyard Sound System (BGYSS) dobilo je prvu otkupnu nagradu za idejni koncept koriscenja Javnog kupatila u Beogradu. Javno kupatilo je, posle Magacina u Kraljevica Marka, drugi prostor koji su gradske vlasti namenile alternativnoj kulturi.

Prvonagradjeno resenje komisije BGYSS-a bice otkupljeno za 300.000 dinara, saopsteno je na sajtu Grada Beograda.

“Ideja o otvaranju novih prostora za alternativnu scenu je prisutna vec duzi vremenski period. Posle Magacina u ulici Kraljevica Marka, ove godine zelimo da otvorimo i ovu, drugu scenu, koja nece biti namenjena samo mladima, vec svima koji se bave alternativnom umetnoscu”, rekla je Dragana Zeljkovic u Javnom kupatilu.

Mihajlovic je kazao da prvonagradjeno resenje najvise odgovara postavljenim standardima, jer u najvecoj meri zadrzava sve postojece arhitektonske elemente, pretvarajuci ga istovremeno u galerijski prostor.

Javno kupatilo “Dunav” u Ulici cara Dusana 45 predstavlja kompleks zgrada koji sadrzi stari turski amam, trakt sa kadama i tusevima i trakt sa bazenom za plivanje. Kompleks je nastao vremenom oko amama, od 1901. godine do sredine trece decenije 20. veka.

- 13:31 - Komentari (6) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

14.02.2008., četvrtak

BWT vas poziva u Klupče

Otvaranje izložbe - "Born in the YU"

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Svetlane Blagojević i Robija Julhera – BWT arhiva

Muzički izbor Dj Laff - Special music for special people

Subota 16.o2 u 22h

- 19:51 - Komentari (11) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

13.02.2008., srijeda

Dijabolik nikad ne spava

AFRIKA

Image Hosted by ImageShack.us

Preko dva mora i jedne pustinje postoji mesto na planeti Zemlji gde sunce najlepše sija, gde za doručak jedete papaju i mango, a za ručak i večeru jastoge, gde uživate u najlepšoj karipskoj muzici, gde ste okruženi buljucima prelepih tamnoputih žena, gde se pije najbolje švercovano vino sa svih strana sveta, gde se igra bolji fudbal nego u Brazilu, gde nebom krstare najlepši i najopasniji oblaci iza čije lepote se često kriju vremenske nepogode, nepojmljive nama Evropljanima. Mesto na trećem kamenu od sunca zbog čije lepote su Bogovi pali na teme. Mesto na našoj planeti gde možete zbog uboda jednog komarca da skončate u najstrašnijim mukama, ako pre toga ne nastradate u nekom od svakodnevnih građanskih ratova kojih ima u obilju na obalama južno-Atlanskog okeana. Tamo sam se ni kriv ni dužan jednog jutra zatekao.

Posle par dana, tokom duge afričke noći, dok sam pušio na stepenicama aviona, kojim smo krstarili po zapadnoj Africi, tešio sam uplakanog crnca, koji je sedeo pored mene ponavljajući non-stop na razumljivom engleskom, hvatajući se dramatično rukama za glavu: „Evri elekšns sivil vor-evri elekšns sivil vor“. Gledali smo u daljini kako lepa sela-lepo gore. Ja sam izduvavao dim u mrak i razmišljao šta mi je sve ovo trebalo u životu. Mislim da smo bili na pisti aerodroma u Lomeu, glavnom gradu države Togo, na koji smo sleteli na našem putu iz Dakara ka Duali u Kamerunu.

A sve je počelo ubodom vakcine na Institutu Za Tropske Bolesti u Beogradu. Vakcina protiv žute groznice, meningitisa i ko zna čega još, nema nikakve posledice po Vas osim 48 časovne borbe tela sa najstrašnijim mamurlukom koji izaziva borba organizma za sticanje imuniteta. Posle dva dana u postelji, spremni ste za put.

„Must have“ za Afriku se sastoji od gotovih jela, Autana u tonama i kilo-dva belog luka. Garderoba je primerenija odlasku na planinu, zato što Vam se preporučuje kretanje isključivo u pantalonama, košuljama sa dugim rukavima i skijaškim kapama na glavama. Opasnost od malarije je sveprisutna. Tamo kada nekoga ujede komarac on se ne češe, on umire.

Image Hosted by ImageShack.us

Moćni Jat-ov Boeing 727, je avion koji je u drugoj polovini devedesetih izguran najpre sa elitnih a potom i onih drugih aerodroma u Evropi. Pošto je Afrika jedno od preostalih tržišta na kojima B727 ima prođu Jat je tih godina pronalazio poslove isključivo na zapadnoj obali Afrike. Tako sam se i ja obreo u Kamerunu. Kao član posade Jat-ovog aviona koji je iznajmljen u komercijalne svrhe Kamerun Airlines-u. To je tako stajalo na papirima i ugovorima ali stvarnost je bila malo drugačija.

Plavi Šlemovi iz Urugvaja koji su bili faktor mira u Demokratskoj Republici Kongo morali su nekako biti preveženi izmedju rodnog Montevidea u srce Afričke džungle. Po njih je u Urugvaj išla Jat-ova desetka (DC10) i vojnici su se po sletanju u Dualu (Kamerun) prebacivali u B727 kojim smo ih vozili na aerodrom u Kinsangani(Kongo). Tamo smo čučali oko osam sati čekajući da ih ruski piloti, koji više liče na pse rata nego na pilote, ogromnim helikopterima IL-76 razvezu na pozicije gde su bili živi zid između dva zaraćena plemena, i vrate njihove predhodnike, koji su preko Duale išli nazad u Urugvaj. Cela ta akcija je bila začinjena među-sletanjem u Kinšasu gde se točilo gorivo. Sve se naravno vodilo kao civilni saobraćaj… Dalje..

Pročitaj ceo text -->

moj tekst u FAME magazinu

Piše Dule Glavonja

- 23:29 - Komentari (4) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

Žurka...

žurka

Photo gallery: Zrenjaninski lobi osvaja BGD -->

Photo Ivana and maniac

- 22:01 - Komentari (10) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

12.02.2008., utorak

MANIAC in NYC

New York City, Menhetn, Central park...

maniac in nyc maniac in nyc

Photo gallery: Maniac Shop in New York City -->

raša maniac

Photo by Raša Andrić

- 23:36 - Komentari (15) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

Zašto je ubijen Zoran Djindjic?

Free Image Hosting Free Image Hosting
Latinica : Zasto je ubijen Zoran Djindjic?

Sljedeceg mjeseca navrsit ce se punih pet godina od dana kada je u atentatu ubijen srbijanski premijer Zoran Djindjic, covjek koji je Haagu izrucio Slobodana Milosevica, Vojislava Seselja i mnoge druge aktere srbijanske politike devedesetih. Djindjic je bio taj koji je Srbiji pokusao reci da je izgubila sve ratove koje je vodila u posljednjih deset godina, da su ti ratovi bili nepotrebni, da su se na prostoru bivse Jugoslavije dogodili najveci zlocini u Europi nakon Drugog svjetskog rata, da je Milosevic za to najodgovorniji i da svi oni koji su sudjelovali u Milosevicevom aparatu vlasti moraju biti pozvani na odgovornost. Takva Djindjiceva politicka platforma naici ce na zestok otpor milosevicevaca, ali i znacajnog dijela opozicije, pa ce u bespostednom medijskom ratu koji je kontrolirala Miloseviceva mafija ovaj biti stigmatiziran kao kriminalac i osudjen na odstrel koji je bio pripremljen barem dva puta.
Unatoc svemu tome, a posebno nakon posljednjih izbora i rasta popularnosti radikala, Zoran Djindjic postaje iznimno popularan i cijenjen, na zalost tek nakon smrti. Po ocjeni mnogih bio je najpozitivnija licnost u novijoj srpskoj povijesti, izvanserijski politicar kakav danas u Srbiji vise ne postoji.
Voditelj: Denis Latin
Urednik: Jagoda Bastalic
Redatelj: Vjeran Pavlinic

download torrent

YouTube Part_1
YouTube Part_2
( trenutno su dostupna dva dela od ukupno 10 )
Photo dodatak

Image Hosted by ImageShack.us

by Helena

- 23:22 - Komentari (12) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

07.02.2008., četvrtak

Koncerti u Zrenjaninu: februar - mart

Free Image Hosting

11. Feb 2008. 21:00
Two Cow Garage Columbus, Ohio
http://www.twocowgarage.com/

15. Feb 2008. 23:00
PMG collective, Skopje
http://www.myspace.com/pmgcollective

18. Feb 2008. 23:00
Turpentine Brothers,BOSTON, Massachusetts, US
www.myspace.com/turpentinebrothers

25. Feb 2008. 22:00
Radio Moscow, Ames, Iowa, Unated States ( album za download )
http://www.myspace.com/radiomoscow

29. Feb 2008. 12:00
Hurricane Brothers, Zrenjanin
http://www.myspace.com/hurricanebros

7 Mar 2008 12:00
Hain Teny, Novi Sad
http://www.myspace.com/hainteny

14 Mar 2008 12:00
Naked, Beograd
http://www.myspace.com/nakedjazz

TWO COW GARAGE (Columbus, OH, U.S.A.)

Free Image Hosting

Two Cow Garage formirao je Micah Schnabel pre šest i po godina u Kolambusu, Ohajo. Talentovani mladi dodoš iz malog grada ubrzo je privukao pažnju nekolicine lokalnih rokenrol zaljubljenika, ali presudno je bilo poznantsvo sa Chrisom Flintom, gitaristom i advokatom, koji je vec u ranoj fazi razvitka benda primetio Schnabelov dar za pisanje pesama i muzike i koji se još tada ponudio da pomogne kao menadžer i povremeni drugi gitaroš ovog trija.
Može se reci da se Two Cow Garage krecu u vodama alt-country rocka, no, ipak u obzir uzmite i punk-rock prošlost Micaha Schnabela, te nikako ne zaboravite i na poslednju rec u imenu koja ni najmanje slucajno nije tu gde jeste, makar sam izraz benda nemao previše dodirnih tacaka sa garage punkom. Jednostavno, Two Cow Garage na energican, znojav i glasan nacin prenose svoju, u suštini, country ili roots-rock pricu. Mnogo više slicni bendovima poput Marah ili Drive-By Truckers, pa cak i Bruceu Springsteenu, nego bendovima poput Gories ili Oblivians. Svejedno, Schnabelov polupromukli vokal i odvrnuta pojacala iz kojih trešti glasna gitarska muzika, dovoljna su preporuka i za ljubitelje divljijeg rokenrola da ne propuste prve ex-YU nastupe ovog mladog americkog sastava.
Two Cow Garage objavili su tri albuma. Najpre «Please Turn The Gas Back On», 2002. zatim 2004. «The Wall Against Our Back», a prošlogodišnji «Three» pokupio je samo pozitivne kritike i vecina recenzenata je složna u jednom - da Micah Schnabel poseduje raskošan talenat koji umnogome podseca na Paula Westerberga, predvodnika The Replacements.
Za ovo koncertno predstavljanje najbolja preporuka je cinjenica da se radi o bendu koji je u samo dve godine po objavljivanju prvog albuma kombijem «pregazio» više od 332000 milja. Valjda dovoljno govori o njihovom svirackom iskustvu, kvalitetu koncerata, a svakako je i sjajan background za jednog rokenrol pesnika kakav je Micah Schnabel oduvek hteo da bude. Delic živih nastupa zabeležen je i na oficijelnom DVD izdanju pod nazivom «The Long Way Around: One Badass Year With Two Cow Garage».

Raspored ex-YU parceta njihove evropske turneje je sledeci:
Ponedeljak, 11. februar – Zrenjanin @ Klupce
Utorak, 12. februar – Beograd @ SKC
Sreda, 13. februar – Zagreb @ Teatar &TD

http://www.myspace.com/twocowgarage
http://www.twocowgarage.com/
http://www.badmusicforbadpeople.com/two-cow-garage-columbus-oh-usa

download:
Album «Please Turn the Gas Back On»: http://www.mediafire.com/?6jlnvj2a3yr
Album «Three»: http://www.mediafire.com/?fiw331vzmny

- 23:33 - Komentari (4) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

Alisa iz zemlje Čuda

Alisa

David Lynch u Novom Sadu

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Sve ljubitelje lika i dela Davida Lyncha i one kojima je realnost samo izgovor za snove, ovih je dana mogla privući pažnju jedna "prikaza" - nesvakidašnji prizor u Zmaj Jovinoj u Novom Sadu
- zeka koji svira harmoniku. Nekolicina ljudi koji su ga videli iskomentarisali su mi koliko taj prizor liči na neku scenu iz Lynch-ovih filmova.

Kao što vidite na slici, zeka pažnju privlači s svojevrsnom maskom - zečijom glavom s velikim crvenim nosem, koju skida tek kad završi svoj nastup.

Vaša Alisa je ovoga puta samo poetički istražila ovu reminescenciju na neke Lynch-ove filmove i njemu svojstvenu poetiku. Otkrila sam, izmedju ostalog, da novi David Lynch-ov dokumentarni film "Lynch" iz 2007. godine, prikazuje u jednom momentu Davida Lynch-a u odelu zeca kako sedi za svojim radnim stolom. Šta to simboliše zec, i zašto ga i sam Lynch koristi u svom delu? Film "Lynch" je zapravo dokumentarni autoportret proslavljenog i harizmatičnog reditelja, koji obiluje očekivanim neobičnim i uvrnutim simbolima, slikama nadrealnog, kreativnim ludilom.

Uznemirujući na trenutke, ovaj film daje više odgovora na pitanja o Lynch-ovim filmovima, poetici i stvaralaštvu, nego bilo koje tumačenje do sada objavljeno. Doduše, na isti način na koji ta pitanja njegovi filmovi stalno postavljaju - na isti način i ovaj film odgovara na njih. Lynch-ov film o Lynch-u, dakle, izaziva isto osećanje koje je Alisa u zemlji čuda imala padajći dublje i dublje u zečiju rupu: postaje sve čudnije, ludje, nadrealnije, iako ne možemo da objasnimo ni kako ni zašto.

Na isti način nas ovaj neobičan prizor zeca s harmonikom, u momentu kada ga ugledamo, baci u svet snova, nadrealnog, onostranog, izaziva neku fasciniranost i radoznalost da zavirimo iza pojava, stvari i bića u onome što nazivamo realnost. U prvoj sekundi ni ne deluje da je to čovek. Svi se pitaju zašto ovaj čovek nosi masku? Podseća nas i na dečiju igračku, i na neko čudovište – čoveka sa zečijom glavom, pripadnika neke vojne formacije i na neku fetiš-igračku...Svako ima neki mogući odgovor...Ali zašto masku zeca? Šta god da smo pomislili, deluje zastrašujuće i čudno, i ne uklapa se u mirnu realnost običnog života koja nas okružuje.

Ipak, preporučujemo Vam da film "Lynch" pogledate jer za sve ljubitelje ovog velikog umetnika biće to pravi biser u kolekciji. A možda ćete saznati nešto o zeki.

I dok vi udeljujete ovom čudaku po koju kintu, vaša Alisa će proveriti ko stoji iza zeke na harmonici i da li se radi o svojevrsnom "tribjutu" poznatom reditelju. Ako se ponovo ne javim, možda sam upala u zečiju rupu! Samo da nije neki politički marketnig!?! Verski simbolizam? Haški begunac!?! Da tip nije perverzni fetišista?...

Nešto kasnije, snimila sam vam nešto sa zekinog repertoara. Ta pesma bila bi zekina poruka vama, a ovoga puta neću vam otkriti šta mi je zeka odgovorio kad sam ga pitala zašto nosi masku!
Pa poslušajte šta je zeka svirao u popodnevnim časovima:



….

Photo by: myspace.com/alekatesandrainamoment

- 13:52 - Komentari (11) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

05.02.2008., utorak

'Ide Džaja, Izede mi jaja '

Free Image Hosting

A,...Sledećeg Utorka...?!


- 17:09 - Komentari (8) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

God save the Sex Pistols!

Sex Pistols dolaze na Exit

God save the Sex Pistols

Sex Pistols nastupiće kao hedlajneri na ovogodišnjem Exitu u nedelju 13. jula

Grupa će u Novom Sadu nastupiti u postavi: Johnny Rotten, Steve Jones, Paul Cook i Glen Matlock.
Bend je prošle godine, na 30-godisnjicu objavljivanja singla God Save the Queen i albuma Never Mind the Bollocks, krenuo na kratku britansku turneju a izveštaj sa koncerta u Manchesteru, foto galeriju i audio snimke sa tog koncerta možete pogledati ovde: DulePUNK na koncertu Sex Pistolsa u Manchesteru

Festival Exit održaće se na Petrovaradinskoj tvrđavi od 10. do 13. jula.

Ulaznice za sva četiri dana u pretprodaji koštaju 5.490 dinara i mogu se poručiti preko zvaničnog sajta festivala. U redovnoj prodaji komplet će koštati 7.790 dinara.

- 17:03 - Komentari (1) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

04.02.2008., ponedjeljak

Izbori 2008

Tadić pobedio Tomu

overdrive

Najveća izlaznost zabeležena je, već tradicionalno, u Vojvodini, gde je glasalo 70,1 odsto birača. Veliku zaslugu za tako veliki odziv svakako imaju i bend Overdrive koji je svojim koncertom u klubu Trema u novosadskom SNP-u pozivao mlade da izadju na izbore kao i uvažene ličnosti Dragoljub Jonjev – Njale i Aleksandar Stankov – Sale Groba koji to svojim ličnim primerom pokazuju. Oni su na izbore izašli u podnevnim satima i tako animirali glasače nešto starije dobi.

njale groba

photo by dr. and maniac

- 07:56 - Komentari (6) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

02.02.2008., subota

Jel' pro'šo momenat?!

Free Image Hosting
DOBAR DAN...GOSPODJO MOZE JEDNO PITANJE, DA MI LOCIRATE SINA...

SLUŠAJ OVDE!

+
Karleuša - Akapela, tihi Ubica

- 01:24 - Komentari (5) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

01.02.2008., petak

Bio jednom jedan Kulturni Front

Spala knjiga na jedno slovo

kf

Dugogodišnji underground place Kulturni Front ili ti Kod Sande posle višemesečne krize je prestao sa radom i stavio katanac na bravu. Zrenjanin je ostao uskraćen za jedno kvalitetno mesto sa višegodišnjom tradicijom i epitetom "kultno".

kf kf

Što se Zr undergrounda tiče, spala knjiga na dva slova, tj. jedno. Jedino mesto u Zrexu koje pored svog imena može da stavi reč underground je Klub ljubitelja železnice ili popularno Kod Njaksa. Želimo mu dug i uspešan rad...

photo by maniac

- 16:03 - Komentari (10) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



________________________


maniac arhiva 10'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar |
Arhiva
maniac arhiva 09'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar | Oktobar | Novembar | Decembar |
Arhiva
maniac arhiva 08'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar| Oktobar| Novembar| Decembar
Arhiva
maniac arhiva 07'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April| Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar | Oktobar | Novembar | Decembar
Arhiva
Arhiva
maniac arhiva 06'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar | Oktobar | Novembar | Decembar
Arhiva
Arhiva
maniac arhiva 05'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar | Oktobar | Novembar | Decembar
Arhiva
Arhiva
maniac arhiva 04'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar | Oktobar | Novembar | Decembar


________________________

Idi na vrh strane >>


..About Us++++++++English
+++++
+++++
Knjiga utisaka
+++++
Upiši se u knjigu


Contact Us++++++++RSS




ĐOKA VOJNOVIĆ
KOJOT

ĐOKA VOJNOVIĆ - KOJOT
Radio KOJOT 107,3 MHz

Djoka KOJOT

Dan.. ..Brian Jones

Rekli su o Đoki, upiši se..

`U letnje veče 1973 godine, u sobi “pod kiriju” negde u belom svetu “cedili” smo poslednju kriglu piva slučajni poznanik Kris i ja, i … Kris mi se kleo, kako u njegovom kraju, negde na jugu Sjedinjenih Država, hara “najbolja ROK grupa sveta” ALLMAN BROTHERS BAND..` Dalje..

Džuboks 76’ - br.23 str.31

Đorđe VOJNOVIĆ





Pera bez dlake >>




MANIAC MOVIE
- behind the camera -


neprijatelj
NEPRIJATELJ
Reditelj: Dejan Zečević
2o1og.


žena
NEKA OSTANE MEĐU NAMA
Reditelj: Rajko Grlić
2oo9g.


žena
ŽENA SA SLOMLJENIM NOSEM
Reditelj: Srdjan Koljević 2oo8g.


besa
BESA
Reditelj: Srdjan Karanović 2oo8g.


Mile protiv tranzicije
MILE vs TRANZICIJA
Reditelji: Raša Andrić i Ivan Živković 2oo7g.


LJUBAV I DRUGI ZLOČINI
LJUBAV I DRUGI ZLOČINI
Reditelj: Stefan Arsenijević 2oo7g.


ČETVRTI ČOVEK
ČETVRTI ČOVEK
Reditelj: Dejan Zečević 2oo7g.


S.O.S.
S.O.S. SPASITE SVOJE DUŠE
Reditelj: Slobodan Šijan 2oo6g.


KLOPKA
KLOPKA
Reditelj: Srdan Golubović 2oo6g.


SUTRA UJUTRU
SUTRA UJUTRU
Reditelj: Oleg Novković 2oo5g.


SIVI KAMION CRVENE BOJE
SIVI KAMION CRVENE BOJE
Reditelj: Srđan Koljević 2oo4g.


KAD PORASTEM BIĆU KENGUR
KAD PORASTEM BIĆU KENGUR
Reditelj: Raša Andrić 2oo3g.


SJAJ U OČIMA
SJAJ U OČIMA
Reditelj: Srđan Karanović 2oo2g.


MALA NOĆNA MUZIKA
MALA NOĆNA MUZIKA
Reditelj: Dejan Zečević 2oo1g.


Apsolutnih sto
APSOLUTNIH STO
Reditelj: Srdan Golubović 2ooog.


Munje
MUNJE
Reditelj: Raša Andrić 1999g.


Mehanizam
MEHANIZAM
Reditelj: Đorđe Milosavljević 1999g.


photo by maniac



sound

SOUNDTRACK MESECA

ŠTA SE TO SLUŠA U REDAKCIJI MANIACA, ovih dana:


0.0. Emmanuel Jal - Kuar (Henrik Schwarz Remix)
0.0. Henrik Schwarz - Walkmusic
0.0. Lucinda Slim & The Lone Stars - All This Time
0.0. The Noisettes - Never Forget You
0.0. Jazzanova - Morning Scapes (feat. Bembe Segue)
0.0. Fever Ray - If I Had A Heart
0.0. DAVID HOLMES - I Heard Wonders
0.0. PANDA BEAR - Bros
0.0. Bamboos - King of the Rodeo
0.0. Tricky - Slow
0.0. Medeski Martin & Wood - Let's Go Everywhere
0.0. Jens Lekman - Sipping On The Sweet Nectar
0.0. UNDERWORLD - Beautiful Burnout
0.0. The Elements Of Life feat Anane - One Dream ( Big Game Mix)
0.0. SLOW TRAIN - soul-sexing_the_cherry
0.0. Tim Buckley - Sweet Surrender
0.0. Mario Biondi - this_is_what_you_are
0.0. Lily Allen - Everybody's Changing
0.0. Richard Hawley - Tonight The Streets Are Ours
0.0.RAW Artistic Soul‘The Light’ ft Ursula Rucker)
0.0. AMY WINEHOUSE - You Know I'm No Good
0.0.HOLLERTRONIX - Gold Digger (diplo Remix)
0.0.Le Volume Courbe - ain't got no. . . i got life
0.0.Keith Jarrett - Over The Rainbow 0.0.HANSOME BOY MODELING SCHOOL - Class System (feat. Jullie Cruise&Pharell)
0.0.ZERO 7 - This Fine Social Scene
0.0.URSULA RUCKER - Rant (Hot In Here) Ft. Malene Younglad
0.0.MATTHEW HERBERT - down
0.0.Richard Thompson - Oops, I Did It Again (live)
0.0.BEATLE BARKERS - I Feel Fine
0.0.RICHARD HAWLEY - the ocean
0.0.NICOLE WILLIS - if this ain't love..
0.0.JEFF PARKER - beanstalk
0.0.NOSTALGIA 77 - 7 nation army
0.0.[B]SOIL and PIMP SESSIONS - Stinger
0.1.TRANS AM - I Want It All
0.3.SYLK 130 & King Britt - Pistol Grip Pump
0.4.CARMEN McCRAE - Just A Little Lovin' (GB Remix)
0.6.the RAVEONETTES - Love in a Trash Can
0.7.FREEDOM SATELLITE - running fast[/I] feat.Kudra Owens
0.9.CARIBOU - Yeti
1.2.JOHN LURIE - Big Trouble
1.5.LIFE BOOGIE - Bobby's Job
1.6.ALIF TREE - Somewhere
1.9.PINK MARTINI - U Plavu Zoru
2.0.SHOCKING BLUE - Love Buzz
2.1.TELEPOPMUSIK - into_everything
3.0.PEGGY HONEYWELL - All Shoock Up
3.2.DJ RUPTURE - Mole in the Ground
3.3.CRATE SOUL BROTHERS - Flying down to RIO
3.9.SCREAMING JAY HAWKINS - Africa Gone Funky
4.0.WAYNE COUNTRY and ELECTRIC CHAIRS - Fuck Off
4.1.TIM DELUXE - Choose Something Like Star
5.0.OSCAR SULLEY BAND - Bukom Mashie
5.5.JAMES BROWN - Funky Drummer
6.0.DJ GREGORY - The Joburg Theme
7.2.PSYCHONAUTS (james lavelle) - cyrcles
8.0.FLUNK - all day and all the night
9.1.LADY SAW - If I Was A Rich Girl
10.3.STEVE & EYDIE - black hole sun
10.4.TELEX - rock around the clock


WEEKLY TOP 10

DOMAĆA kratka:

0.0. KarnevalLjubav
0.0. Petrol - Sve jedno je (Banana Rave Remix)
0.0. KIRIL feat MC Wasp & Rucl - Jungle Shadow
0.0. SVI NA POD! ft. ZOJA - Bugi Vugi
0.0. AJS NIGRUTIN - Jagodice Sondice
0.0. RAMBO AMADEUS - Urbano
0.0. SVI na POD! - Afrikanac iz Beograda >>>
0.0. PIKNIK - Miš, Puž i Ker
0.0. GORIBOR - Dalajlama me se sećaš >>>
0.0. PIKNIK - 'O da'
0.0. KATARAINA KAČUNKOVIĆ - Morning
0.0. BEOGRADSKI SINDIKAT - Oni Su download
0.1.MARcELO – Šarada
0.2.The BEAT FLEET - Nostalgična
0.3.RAMBO AMADEUS - Demode
0.4.E-PLAY - Prava stvar
0.5.DZA ILI BU - Opasne Igre
0.6.DARKWOOD DUB - Melos
0.0.Belgradeyard Sound System - Munchies (I-Wolf rmx)
0.7.RAMBO AMADEUS - Jedno Te Isto
0.8.EDO MAAJKA - Dragi Moj Vlado
0.9.BOBAN PETROVIC - Žur
1.ZDENKA KOVACICEK - Kobra
2.SABAN BAJRAMOVIC - Pitao sam malog puza
3.GABI NOVAK - Pjesma je bila zivot moj
4.K.I.M. BAND - Teraj po svome
5.LACNI FRANC - Jutri bom pojca razbiu
6.BIJELO DUGME - Ovaj Ples Dame Biraju
7.MARINA PERAZIC & REX ILUSIVI - Plava Jutra
8.BOBAN MARKOVIC - Disko Dzumbus (Live)
9.PRELE - Majko,majko,vidi na sta liči tvoj sin
10.LACNI FRANC - Vaterpolist
___________________


Polni organ u žena na svim (skoro svim) jezicima:
++++++











| Home | Music | Photo Galleries | Download | Dijabolik | Bekanismi | Kolumna | YouTube | Facebook | MySpace | O nama | Kontakt | RSS | English |


Copyright © 2004-2010. MANIAC.blog. Sva prava su zadržana. Nijedan deo materijala ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja izdavača.
Izuzetak su novinari koji mogu koristiti izvode i citate u svojim tekstovima uz obavezno navođenje imena i web adrese Maniaca.


Free counter and web stats