Subkulturni Fanzin,
Underground
portal... o
Slobodi, Individualizmu, Avanturi... izmenjenim stanjima na svest...


.: uPhoto :.
Vidi veliku sliku/ See full size >>
HEROJ
Srdja Aleksić - Trebinje
1966 -1993

.................photo by maniac

See All uPhoto >>
Pošalji svoj uPhoto >>



look for:


mozilla
by Laff







Corax logo..................

18. okt. '10…….....see full-->






MIOMIR GRUJIĆ - FLEKA

“Humans against killing…
sounds like
junkies against dope”


fleka FLEKE od fotografija, tekstova, video i audio materijala.. `Ljudi su ovde na loš način odlučili da prevaziđu postojeće raspoloženje i opšte okolnosti kroz pasivnost. To će pre ili posle biti prepoznato kao pogrešan način, metod...pristup.`

spiker FLEKA Mp3

- ŠIŠMIŠ RADIO 1.
- ŠIŠMIŠ RADIO 2.
- LIVE U BOŽIDARCU
- PSIHONOŠA





Katalog -->
- MANIAC DiVX FILMOVI -
razmena - exchange



Organic Grooves
ORGANIC GROOVES
Compiled & Mix By DJ LAFF
Maniac Records (2004)
___________________ Ded City
DEAD CITY RADIO
Compiled & Mix By DJ LAFF Maniac Records (2004)
....



Screaming Jay Hawkins
___________________

"Bez prisustva muzike, vreme bi bilo dugačka lista dosadnih obaveza i rokova za plaćanje."

ZAPPA ___________________

"Sloboda je ne moguca bez slobodnog vremena."

PUŠKIN


Maniac Shop

| Maniac Shop | Underground On - Line | Sex | Drugs | Rock'n'Roll | Film | Politics | Maniac Music | Concerts | Maniac Links | Games | Kolumna | Bekanismi | Dijabolik | Maniac Photo | Bez Dlake na jeziku | New Report |


29.04.2008., utorak

Europa Zdaj!

Srbija potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU

Image Hosted by ImageShack.us

POSLEDNJA VEST:
Velja i Koštunica Dr Vojislav vozom u 18:45h krenuli za Luxemburg!

- 18:18 - Komentari (9) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

JUNGLE WORLD O POSLEDNJOJ POBUNI

Devojčice, SKC ’81, Bgd photo Goranka Matić
Devojčice, SKC ’81, Bgd. <--> photo Goranka Matić

BERLIN /BEOGRAD - Nemacki casopis “Jungle World” objavio je opsiran prikaz o izlozbi “Poslednja pobuna” kojom je krajem prosle i pocetkom ove godine obelezeno u Magacinu u Kraljevica Marka 30 godina panka i nju vejva u Beogradu, a autor teksta Boris Kanzleiter izrazio je nadu da ce, osim po gradovima u Srbiji, ta postavka narednih meseci moci da se vidi i van zemlje.

Navodeci da je pank pre 30 godina osvojio muzicku scenu u Jugoslaviji, te da je u Beograd stigao dve godine nakon sto su Sex Pistols snimili u Londonu "Anarchy in the UK", Kanzleiter je naveo da su Dragan Ambrozic i Vladan Jeremic iz Doma omladine Beograda iskoristili taj povod da pank pokretu prvi put posvete jednu izlozbu.

“Pocelo je u Nusicevoj ulici, u centru Beograda. Danas se tu jedan do drugog nizu ulicni lokali, u kojima publika posle sopinga pije kapucino. Pre 30 godina, scenografija je izgledala potpuno drugacije. Jos nije bilo ni jednog jedinog kafica. U nekom trenutku, 70-ih godina otvoren je prvi mini- market koji je radio do ponoci. Kada bi u jugoslovenskoj prestonici pao mrak, taj dragstor bi se pretvarao u steciste nocnih ptica i alkoholicara”, naveo je Kanzleiter u tekstu, u kojem je opisao i kako su se pocetkom 1978. godine u centru Beograda okupljali mladi, odeveni u pocepane farmetrke i kozne jakne.

Prema secanju jednog basiste Urbane gerile Branka Rosica Rose, ekipa iz Nusiceve gotovo svaki dan odlazila je u diskoteku Cepelin, gde su radnim danom od 17 do 17.15 uvek pustana tacno tri pank hita. U pocetku, bile su to uvek iste stvari - "Pretty Vacant" Sex Pistolsa, "Remote Control" grupe The Clash i "Rockaway Beach" benda The Ramones. Kasnije su priliku dobili i Stranglersi i X-Ray Spex. Ali, posle cetvrt sata je bio kraj.

Nastavljalo se uobicajenim programom sastavljenim od AC/DC, Bee Geesa i
jugoslovenskim rok grupama. Ali, tada bi Rosa i njegovi prijatelji vec bili ponovo pred dragstorom.

Napominjuci da je pank, kao svi ostali kulturni i subkulturni trendovi, stigao u Jugoslaviju sa Zapada, Kanzleiter je naveo i da je Jugoslavija bila znatno otvorenija od drugih socijalistickih zemalja, te da je uz radnicko samoupravljanje, posle raskola sa staljinizmom, isao i razlaz sa socijalistickim realizmom. Bilo da je rec o crno-belim flmovima ili konceptualnoj umetnosti, u Beogradu, Ljubljani i Zagrebu nije postojala samo publika za umetnicku avangardu, vec i produktivna scena.

Tako je bilo i na muzickoj sceni, na koju je pank dosao posle dzeza, a prema navodima Rose, akteri te scene svesni su da su bili pod prismotrom policije, posebno su se bulevarskoj stampi pojavljivali clanci u kojima su proglasavani opasnim.

Prema njegovim recima, mere represije nikada ipak nisu prevazilazile mere koje su protiv panka preduzimane na Zapadu.

Bilo je, medjutim, i problema. "Bilo je tesko doci do novih ploca", naveo je Rosa, ddoajuci i da je neophodna oprema morala prvo da bude napravljena mukotrpnim rucnim radom.

Tako su plehani poklopci od tegli, na koji su lepljene kopirane slike bendova, pretvarani u bedzeve, a metalni lanci vodokotlica postajali su kaisevi. Na dosadne jakne od skaja iz robnih kuca dodavani su rajsferslusi…

Prvi bendovi, poput Urbane gerile i Radnicke kontrole, imali su u pocetku velikih poteskoca da pronadju prostorije za vezbanje. U Zemunu su konacno pronasli jednu supu, koju je izdavao jedan uzgajivac svinja, koji se nije zalio na buku.

Vec od 1979. pank koncerti su bili deo repertoara klubova za mlade u svim vecim gradovima. U muzickom smislu, ti bendovi imali su sta da pokazu, i u medjunarodnim razmerama, naveo je autor clanka, posebno isticuci “Paket aranzman", prvu pank i nju vejv kompilaciju, objavljenu 1980. u izdanju zagrebackog Jugotona, kao i albume "Novi punk val" i "Artisticka radna akcija" iz 1980, odnosno 1981.

Prema navodima Kanzleitera, umetnicki potencijal tadasnjih bendova odrazavaju i spektakularne karijere njihovih clanova. Iz redova Radnicke kontrole, Urbane gerile i drugih pionira panka, nastali su projekti koji su obelezili zvuk rok muzicke scene u bivsoj Jugoslaviji, a u kultnim bendovima 80-ih - Partibrejkersima, Elektricnom orgazmu i Disciplini kicme, svirali su (i jos sviraju) neki od pank avangardista prvog talasa.

Pojedini su napustili koncertnu pozornicu i posvetili se drugim projektima. Srdjan Todorovic, bivsi bubnjar Radnicke kontrole, ostvario je uspesnu glumacku karijeru, a gitarista Urbane gerile Vladimir Arsenijevic knjizevnu, opisujuci u romanima drustveno otudjenje i demoralizaciju uoci razaranja jugoslovenskog drustva pocetkom 90-ih godina.

Vazniji od licnih karijera su, kako je istaknuto u clanku, bili impulsi koji su se iz panka prosirili u sve sfere jugoslovenske kulture i omladinske scene.

Mejnstrim popularnog jugo-roka, koji je nastao jos 60-ih godina, postao je 80-ih tvrdji, direktniji i agresivniji. Klasicnu "Boy meets Girl" temu sve su cesce nadjacavali politicki i provokativni tekstovi. Uspravni i tvrdoglav stav karakterisao je novo poimanje zivota.

Kao i svugde, tako je i u Jugoslaviji pank proklamovao "smrt hipicima". I zaista, borbeni, proleterski stav panka potisnuo je romanticni eskapizam "dzankija" iz 70-ih godina. Klub Akademija u Beogradu postao je 80-ih hard-kor centar istocne Evrope, istaknuto je u clanku, uz napomenu da je doslo, medjutim, i do proboja samodestruktivnosti - poceo je pobednicki pohod heroina kroz subkulturnu scenu.

Prvi deo izlozbe “Poslednja pobuna” sa fotografijama Goranke Matic i grafickim materijalom Gvida Obradovica, predstavljen je krajem prosle i pocetkom ove godine u Magacinu u Kraljevica Marka, a u martu i aprilu gostovao je i u vise gradova sirom Srbije. Drugi deo izlozbe “Poslednja pobuna”, prikazao je krajem marta i pocetkom aprila zaostavstinu novotalasnog i pank Beograda - fanzine, plakate, bedzeve, omote ploca i kaseta i razne dokumentarne fotografije, kao i izvode iz nekadasnje stampe koja je, izmedju ostalog, procenila i da ce pank biti kratkog daha, da je prestao da privlaci paznju Engleza i da ga moze svirati bilo ko na ulici.

Sajt “Jungle Worlda” je jungle-world.com

- 17:42 - Komentari (2) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

MUZEJ MACURA

NOVI BANOVCI Zenit br 1 - dana 3 maja u 18 h

BLANK DISC

Poziva vas da PRISUSTVUJETE u okviru promocije dela Zorana Mirkovica PROTOFIZIKA (Optika, Akustika, Slobodna igra)

Deo PRISUSTVA:

Mirkovic Zoran: ZVUCNA INSTASLACIJA: KONCERT ZA DRVENI KVADRAT SA
ZIVCAMA, KONUS, CIPELE I SLOBODNU IGRU


Muzicka koordinacija i kompozicija MIROSLAV SAVIC

Gosti : BLANK DISC ZRENJANIN

- Robert Roza -no-input, electronic
- Srdjan Muc elektricna gitara

Vreme ce biti lepo ali ne toliko kao vi.

- 13:44 - Komentari (12) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

28.04.2008., ponedjeljak

IZBORI o8'

Tribina u Rex-u - 4.05.'98.



Đinđić vs Šešelj

Tribina u Rex-u, odrzana u maju 1998. godine, u kojoj su učestvovali Zoran Đinđić i Vojislav Šešelj. Moderator razgovora bio je Aleksandar Timofejev.

- 12:11 - Komentari (13) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

ARSENIJEVICU NAGRADA PUBLIKE U LINCU

stevan i anica
photo maniac

LINC - Francuska drama “Charly” Izild le Besko (Isild le Besco) dobila je glavnu nagradu Filmskog festivala Crossing Europe u Lincu, specijalno priznanje dodeljeno je grckom filmu “Correction” Tanosa Anastopoulosa, dok je nagradu publike dobio Stefan Arsenijevic iz Srbije, za debitantski dugometrazni igrani film “Ljubav i drugi zlocini”, za koji je nagradjen za reziju na nedavnom “GoEast” festivalu u Visbadenu, a prethodno i u Sofiji.

Medjunarodni ziri (Catherine Ann Berger, Rastislav Steranka, Koen van Daele, Belinda van de Graaf i Srdjan Vuletic) naveo je da pobednicki film o tinejdzeru koji napusta kucu i upoznaje naizgled zreliju devojku, prostitutku, predstavlja “originalni glas evropske kinematografije” - jednostavnu pricu o odrastanju, koja deluje na svest gledalaca beskompromisnim stilom i odlicnom glumom.

Arsenijevicev film “Ljubav i drugi zlocini”, inspirisan je masovnim odlaskom mladih iz Srbije tokom 90-ih, posvecen je njegovom rodnom Novom Beogradu, gde je i snimljen uz ucesce internacionalne ekipe. Svetsku premijeru imao je na ovogodisnjem Berlinalu, a domacu ce imati na nekom od letnjih festivala, dok ce se u bioskopima pojaviti na jesen.

Glavna nagrada Crossing Europe festivala iznosi 10.000 evra, a obezbedjuje je grad Linc kao evropska prestonica kulture 2009. godine, dok je nagrada publike vredna 5.000 evra i dodeljuje se u saradnji sa casopisom “Ray” (http://www.ray-magazin.at).

maniac photo gallery
- behind the camera: LJUBAV I DRUGI ZLOČINI -->

www.crossingeurope.at

- 11:45 - Komentari (0) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

24.04.2008., četvrtak

Exitov muzički konkurs

exit07

Festival Exit je i ove godine otvorio konkurs za sve zainteresovane solo izvođače, bendove i disk džokeje iz celog sveta, bez obzira na muzički stil.

Ovo je prilika za izvođače da prikažu svoj rad i umetnost na nekoj od festivalskih bina, i pokažu svoj talenat putem Interneta u okviru novog portala - Exit Music.

"Ukoliko želite svoju šansu među zvezdama, priključite se Exit Music konkursu 2008", navodi se u saopštenju festivala.

Prijava je besplatna, a prilozi se primaju do 20. maja.

Petočlani žiri će izabrati 20 izvođača koji će nastupiti na festivalu, dok će se posetioci sajta odlučiti za četiri svoja favorita.

Exit Music je online prostor koji će poslužiti svim bendovima koji žele da nastupe na Exitu da se predstave, kreiraju svoju stranicu, postave na nju fotografije benda, biografiju, najave nastupa i svoje audio i video snimke.

"Exit Music biće ne samo način da konkurišete za nastup na Exitu, već i vaš put ka većem broju ljudi koji još nisu imali priliku da vas čuju", saopštilo je uredništvo portala

“Izvođača koji žele da nastupe na Exitu uvek je više od broja koji predviđa četvorodnevni line-up, a između dva festivala prođe dosta vremena bez mnogo vesti o aktivnostima brojnih izvođača i disk džokeja koji se prijave na naš konkurs. Exit Music portal postaće mesto na kojem će tokom čitave godine oni moći da se oglašavaju, postavljaju vesti o svojim nastupima, informišu se i informišu druge o aktivnostima koje imaju tokom čitave godine.“

Da biste se prijavili na konkurs kliknite ovde

- 13:32 - Komentari (2) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

23.04.2008., srijeda

GANG of FOUR u SKC-u

GANG of FOUR

BEOGRAD - Engleski postpank bend Gang of Four nastupice 10. maja u Basti Studentskog kulturnog centra (SKC) u Beogradu.

Nastali 1977. godine u Lidsu (originalnu postavu su cinili gitarista Andy Gill, pevac John King, basista Dave Allen i bubnjar Hugo Burnham), Geng of 4 imali su najveci tiraz albuma izvan Velike Britanije na prostoru bivse Jugoslavije, sto govori o velikom uticaju koji je ta grupa imala na novi talas nekadasnje zajednicke drzave.

Nakon raspada krajem 80-ih godina, ponovo su se okupili 2005. godine, svirajuci sirom sveta.

Njihov prvi EP singl iz 1978. godine odmah izbija na vrh Hit liste britanske nezavisne produkcije.

Uprkos preprekama na koje su povremeno nailazili, u smislu zabrane emitovanja pojedinih pesama, bend je 1981. doziveo veliki uspeh albumom “Solid Gold”.

Od samog pocetka vaze za intrigantnu grupu uz koju ide reputacija benda koji ne pristaje na kompromise. Na cuvenom BBC-iju u dva navrata su im pesme skidane sa programa usled neprilagodjenih i provokativnih tekstova.

- 07:29 - Komentari (0) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

22.04.2008., utorak

YO MAN!

Rastaman Vibration reggae caravan ovog vikenda u Zrenjaninu

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

U subotu, 26tog aprila, ce poceti drugi uskrsnji reggae festival koji nosi ime Rastaman Vibration reggae caravan. Festival organizujemo u cast pocetka proleca, a povod za organizovanje festivala je bilo ukidanje radio emisije Rastaman Vibration, koja se na radio stanicama emitovala od 2000. do 2007 godine.

Ova manifestacija ima za cilj da okupi ljubitelje reggae-a i zapocne karavan, koji se odmah sledeceg vikenda seli na Palic, na Tranchtown festival. Zagrevanje pocinje u Zrenjaninu, u kafeu Klupce, vec u popodnevnim casovima a zavrsava se u nedelju uvece.

Image Hosted by ImageShack.us

Izvodjaci na ovogodisnjem Rastaman vibration festivalu su:

SUBOTA 26. 04

- Hosanna (Darkaya Miss I Dread (JA/BG - live) http://www.myspace.com/missidread

- Mashta Bashta (live)(BG) http://www.myspace.com/mastabasta

- Hornsman Coyote Martinees Selectah (BG/KI - live and direct) http://www.myspace.com/hornsmancoyoteeyesburn

- IRIE REVOLUTION (NS)

- CEF (ZR)

NEDELJA 27. 04

- REGGAE MANIAC DJ's - Bonjah, Sojah, Bantu Priest Selectah (ZR) http://www.myspace.com/reggaemaniaccrew

- ITAL VISION DJ's(BG) http://www.myspace.com/italvisionsound

- BLAYA DUB PLAYA (live DJ/MC)(Zemun) http://www.myspace.com/blayadubplaya

- SUPERSTAR SELECTA (NS) http://www.myspace.com/superstarselecta

Kotlic by Cef & Plavsha - Upad FREE

posted by Klupche

- 22:21 - Komentari (2) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

19.04.2008., subota

IZBORI SU PRED NAMA

Just another rock’n’roll war story

ZOMBIETOWN



Humans against killing… sounds like junkies against dope”
...........................................................................Miomir Grujic Fleka (1954-2003)

maniac gallery: FLEKA – fotografije, textovi, video, mp3.. -->

fuck the system

- 21:16 - Komentari (4) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

Sporazum Voja

Free Image Hosting Free Image Hosting

Vojislav dr Koštunica i Vojislav dr Šešelj potpisali su sporazum o formiranju zajedničke vlade u kojoj je DSS-u zagarantovano mesto premijera i ministarstva ekonomije (Bubalo), pravde i ministarstvo za Kosovo i Metohiju. A kad izadje iz prdekane ovaj drugi Vojislav, sociolog i povjesničar,biće i predsednik svih Srba. Mirčić će biti prvi drot, a Jorgovanka ministrica financija...Kako saznaje „Blic“, informaciju o tome je u Demokratsku stranku doneo jedan visoki funkcioner DSS. >>>

- 16:29 - Komentari (6) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

18.04.2008., petak

pedals

pedals

www.angelfire.com -->

.. dobar link… ko razume shvatiće… muzičarski fazoni..

posted by živabiljkabass – photo by livi

- 17:59 - Komentari (48) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

17.04.2008., četvrtak

SUBOTA UVEČE RAZRADA REFERATA

photo jela
see full -->

photo jela

- 22:40 - Komentari (1) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

16.04.2008., srijeda

u subotu, svirka u klupčetu

THE INTELLIGENCE (Seattle, WA, U.S.A.)

THE INTELLIGENCE

Iako je godinama svirao u nekim od najbučnijih i najodvaljenijih bendova iz Sijetla, od kojih su zasigurno najpoznatiji the A-Frames, multiinstrumentalista, a pre svega bubnjar, Lars Finberg ovim je projektom zakoračio u drugačije, skoro pa pop vode. Jasno da kod ovog izuzetno nadarenog i opičenog muzičara ni pop ne može zvučati uobičajeno, pa je tako uz pevljive refrene i lako pamtljive melodije u muzičkom izrazu ovog benda primetan uticaj post-punka i njujorškog no wavea, što uz obilje distorzije čini njihovu muziku istovremeno plesnom, zabavnom, ali i super zanimljivom jer nikad ne znate što vas čeka u idućoj pesmi, ili čak idućem minutu pesme koju upravo slušate. Svoje rane radove Lars je snimio još krajem devedesetih u spavaćoj sobi na bubnjevima svog petogodišnjeg sina, no tek 2004. izlazi prvi Intelligence album nakon čega potpisuje za legendarnu garažnu etiketu In the Red, za koju objavljuje naredna dva odlično prihvaćena albuma. Poslednji - „Deuteronomy“ - ujedno je i prvo Intelligence izdanje snimljeno izvan Finberhove spavaće sobe, odnosno prvo izdanje snimljeno u pravom studiju i sa pravim producentom. Neki su mu zamerili što je odstupio od svoje ustaljene prakse snimanja pravih malih lo-fi bisera, ali ako nas pitate, bolji uslovi u kojima je taj album nastao nimalo mu nisu naškodili jer su onaj poznati Intelligence šarm i neposrednost i dalje su prisutni. Štaviše, bend na ovom albumu napokon komunicira sa većim brojem pop konzumenata, a to je svakako dobro za njih same pošto im se pruža prilika da prošire priču o Intelligence te i da novostečene poklonike svoje muzike upoznaju sa prethodnim, u lo-fi/noise krugovima vrlo zapaženim opusom. Sam Finberg na vlastitoj myspace stranici Intelligence poluozbiljno opisuje kao thrash-pop i ne možemo a da se uz osmeh ne složimo s tom njegovom umotvorinom.

THE INTELLIGENCE

Inače, Intelligence su već nastupali u Srbiji, krajem aprila 2006, najpre u Subotici (YU FEST), a potom i u Beogradu (SKC). Početkom druge polovine aprila imamo priliku da ih opet pogledamo uživo na tri koncerta u Srbiji i po jedan u Hrvatsskoj i Makedoniji:

Četvrtak, 17. april – Zagreb @ Teatar andtd
Petak, 18. april – Beograd @ SKC
Subota, 19. april – Zrenjanin @ Klupče
Nedelja, 20. april – Skoplje @ Castro
Ponedeljak, 21. april – Smederevska Palanka @ Iris Pub Dr. Watson


Zrenjaninski koncert biće održan u kafeu Klupče u subotu, 19. aprila sa početkom od 00 časova. Organizatori ovog koncerta su kafe Klupče i Badmusicforbadpeople

http://www.myspace.com/theworldisadrag
http://www.intheredrecords.com/pages/intelligence.html
http://montybuckles.com/datingthefuzz.mov
http://www.badmusicforbadpeople.com/the-intelligence-seattle-wa-usa
http://www.myspace.com/klupche_space


posted by daniela click za veliki photo -->

- 22:36 - Komentari (4) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

14.04.2008., ponedjeljak

SAMO U ZREXU

SAMO U ZREXU
See full -->

Proletnja Zr žurka.

- 21:06 - Komentari (17) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

13.04.2008., nedjelja

Zdravo Svima!

Petra

- 00:28 - Komentari (10) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

12.04.2008., subota

Long lajv roke’n’rol

Long lajv roke’n’rol

Linkovi za nas matore rokere, i one koji se tako osećaju!

- Smoke on the water - Ancient Japanese style -->

- Milan Tarot - Whitesnake -->

- S.A.R.S. - Budjav Lebac -->

- Bulgarian Idol man wiht the funniest song ever -->

posted by raša andrić

- 13:42 - Komentari (4) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

10.04.2008., četvrtak

11 april petak

Image Hosted by ImageShack.us

MOŽDA DOĐE I ONA

photo jela

- 13:49 - Komentari (9) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

09.04.2008., srijeda

Maniac na Tajlandu

ko lanta beach

svim maniacima pozdrav sa tajlanda!

Photo gallery: Atila na Tajlandu -->

ko phangan skakavac

posted and photo Atila Đember

- 14:33 - Komentari (26) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

08.04.2008., utorak

photo Tpe3op 2

ZR STUDIOS

ZR R’n’R
Vidi veliki foto -->

Koga prepoznajete na slici?

hvala makiju

- 13:39 - Komentari (10) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

Uslovi rada u firmi Google

Google

Photo gallery: Google – Zurich – Suisse -->

- 13:38 - Komentari (3) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

"snap shots" i na maniacu

snap shots i na maniacu

Prislanjanjem miša na neki od Maniac linkova otvara se “snap shots” prozor gde se može videti sadržaj ponuđenog linka…dok linkovi i dalje normalno funkcionišu.

maniac team

- 13:37 - Komentari (1) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

Ukus poznatih - SONJA SAVIĆ

Nekada ultimativna Devojka iz grada; kažu, kao studentkinja glume je hrabro i nepogrešivo išla tamo gde iskusne glumice neće, ne smeju i/ili ne umeju. Igrala u mnogim filmovima, poznata svima; kao svoj istinski poziv, međutim, doživljava alternativno pozorište. O VD-u, Logosu, mladima...

Sonja na Kojotu

Omiljeni album?
Šarlo Akrobata – Bistriji ili tuplji čovek biva kad...
I ne mogu da zaboravim prvi i jedini subverzivni album 90-ih, album Supernauta Niže nego ljudski ('97).

Film?
Do poslednjeg daha (Godard, ’60).

Knjiga?
Anđeo sa zapadnog prozora – Gustav Meyrink (Bela kuća, Golem; pisac koji je uticao na epohu sledbenika – Hessea, Burroughsa i ostale psajko moderniste do danas).
Leonid Andrejev – Juda iz Kariota, Lazar, O svešteniku. Savremenik Gustava – najbolji tripTIH kratkih priča.

TV emisija?
Nacionalni dnevnik, ili nacionalna hipGnoza.

Sajt?
Internet pretraživači.

Film u kom bi volela da si igrala?
Jean Seberg u Do poslednjeg daha i Marlene Dietrich u Shternbergovom Maroku ('30).

Hobi?
Davno beše, sećaš li se? - joga, abnormalno čitanje; a sad - BLEJANJE zauvek!

Sportista?
Nađa Komaneči.

Putovanje?
Njujork. Tamo bih živela, a ovde blejim.

Za koga navijaš? Kako?
Za sebe. Čuvanjem ovo malo duše do Predstavljanja Logosu.

Pet istorijskih ličnosti koje bi pozvala na večeru?
Onog koji je promovisao pojam tajne večere, Aristotela, Gustava Meyrinka, Ivicu VD-a, Kanta i Hegela.

Ko je tvoj alter-ego?
Drugo ja. Nadam se da odosmo dvojica po dvojica.

Šta voliš da misliš o sebi?
Da sam najstarija biljka na Zemlji.

Da li psuješ? U kojim prilikama?
Taman posla, ma gde bih ja u ovakvom kočijaškom okruženju.

Šta bi probala, a još nisi?
Sve što vole mladi, patriote, a ja ne znam? Hm, haj, hoo. HI... Ha ha ha.

Bojiš li se stvarnosti?
Bojim se neototalitarizma u koji mlade navlače, a oni, k'o i mladi '45, grade „novo, novo vreme“, nemajući pojma da su samo kopija partijskog komesarskog stratega.
K'o '45. "Ljubav, hrabrost i sloboda, za budućnost celi sebe predajemo." Samo što je sve na stranom jeziku, a oni su duboko hipnotisani, pa ne možeš da im dokažeš da je "strategy chief" strateški komesar partije, etc.

Šta bi ponela na pusto ostrvo?
Gospodo, odavno sam na njemu. Svoju glavu, valjda.

Šta je pravi muškarac?
Srodna duša, drugo ja, ali mislim da smo se negde mimoišli. Bio je petak, padala je kiša.

Ko je genije?
Sam svoj, sobom nosi.

Dovrši rečenicu: Sonja je...
SAVić.

www.popboks.com

- 13:31 - Komentari (1) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

05.04.2008., subota

photo Tpe3op

bend - MOJA STVAR

bend - MOJA STVAR
See full -->

S’desna na levo: Marin Berković – Maki, Puta, Nidža Rađenović i Vendel.

zrenjanin - sedamdesete’

- 08:15 - Komentari (12) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

04.04.2008., petak

Predstava: MI NISMO MUZIČARI

PRLE and FAMOZNI VIBRATORI

Image Hosted by ImageShack.us

„ ...Sećanje na neku 1978 i bend koji se spektakularno zvao PRLE and FAMOZNI VIBRATORI ili sećanje na najvećeg puštača ploča, kako bi ga sad zvali, DJ – Miću FLEša. Sećanje na godinu energije, ludila, PUNKa, koji se tek pojavio, i njegovog razvrata u komunizmu..“ – DulePUNK

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Učestvuju: DulePUNK, Putić Milivoj – Puta, Zoran Prodanović – Zoki i Flex

Voditelj: Vlada COKA

Zrenjanin, Klub STEFFANI, o5 April o8

- 13:52 - Komentari (2) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

UPAMETSE!

Koncert podrške Klupčetu (saznaj više -->)

Zrenjanin, petak 28. mart
Koncert podrške Klupčetu

Photo gallery: Repetitor i Multietnička atrakcija -->

photo sandra and dada

- 08:37 - Komentari (1) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

03.04.2008., četvrtak

BEKAN u REX-u

RETROSPEKTIVA USPOMENA

BEKAN u REX-u

U prepunoj sali Kulturnog centra REX održana je promocija knjige i pesničko veče BEKAN U STIHU/ Retrospektiva uspomena Aleksandra Todorovića Bekana.
Na promociji knjige i zabavi publike učestvovali: autor Aleksandar Todorović, voditelj Igor Brakus, programski direktor Kulturnog centra Zrenjanina, Vlada Đurić, Radovan Nastić, kao i mnogobrojni gosti koji su čitali Bekanove stihove: Jadranka Bugarski, Nataša Guberinic, Ana, Raca, Bojan Vorkapić….

Photo gallery: BEKAN U REX-u - Retrospektiva uspomena -->

photo maniac

- 14:54 - Komentari (3) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

01.04.2008., utorak

LATINICA: Srbija - katastrofa jedne politike

Free Image Hosting

U studiju: Biljana Srbljanović, Svetozar Cvetković, Milan St. Protić, Ivo Josipović, Drago Roksandić

sagovornici: Mirjana Karanović, Vuk Drašković, Staša Zajović, Svetlana Lukić, Lila Radonjić, Ivan Andrić, Nenad Prokić, Srbijanka i Mila Turajlić, Andreja Premate, Simon Simonović.

Link (YouTube)

- 20:52 - Komentari (6) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



________________________


maniac arhiva 10'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar |
Arhiva
maniac arhiva 09'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar | Oktobar | Novembar | Decembar |
Arhiva
maniac arhiva 08'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar| Oktobar| Novembar| Decembar
Arhiva
maniac arhiva 07'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April| Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar | Oktobar | Novembar | Decembar
Arhiva
Arhiva
maniac arhiva 06'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar | Oktobar | Novembar | Decembar
Arhiva
Arhiva
maniac arhiva 05'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar | Oktobar | Novembar | Decembar
Arhiva
Arhiva
maniac arhiva 04'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar | Oktobar | Novembar | Decembar


________________________

Idi na vrh strane >>


..About Us++++++++English
+++++
+++++
Knjiga utisaka
+++++
Upiši se u knjigu


Contact Us++++++++RSS




ĐOKA VOJNOVIĆ
KOJOT

ĐOKA VOJNOVIĆ - KOJOT
Radio KOJOT 107,3 MHz

Djoka KOJOT

Dan.. ..Brian Jones

Rekli su o Đoki, upiši se..

`U letnje veče 1973 godine, u sobi “pod kiriju” negde u belom svetu “cedili” smo poslednju kriglu piva slučajni poznanik Kris i ja, i … Kris mi se kleo, kako u njegovom kraju, negde na jugu Sjedinjenih Država, hara “najbolja ROK grupa sveta” ALLMAN BROTHERS BAND..` Dalje..

Džuboks 76’ - br.23 str.31

Đorđe VOJNOVIĆ





Pera bez dlake >>




MANIAC MOVIE
- behind the camera -


neprijatelj
NEPRIJATELJ
Reditelj: Dejan Zečević
2o1og.


žena
NEKA OSTANE MEĐU NAMA
Reditelj: Rajko Grlić
2oo9g.


žena
ŽENA SA SLOMLJENIM NOSEM
Reditelj: Srdjan Koljević 2oo8g.


besa
BESA
Reditelj: Srdjan Karanović 2oo8g.


Mile protiv tranzicije
MILE vs TRANZICIJA
Reditelji: Raša Andrić i Ivan Živković 2oo7g.


LJUBAV I DRUGI ZLOČINI
LJUBAV I DRUGI ZLOČINI
Reditelj: Stefan Arsenijević 2oo7g.


ČETVRTI ČOVEK
ČETVRTI ČOVEK
Reditelj: Dejan Zečević 2oo7g.


S.O.S.
S.O.S. SPASITE SVOJE DUŠE
Reditelj: Slobodan Šijan 2oo6g.


KLOPKA
KLOPKA
Reditelj: Srdan Golubović 2oo6g.


SUTRA UJUTRU
SUTRA UJUTRU
Reditelj: Oleg Novković 2oo5g.


SIVI KAMION CRVENE BOJE
SIVI KAMION CRVENE BOJE
Reditelj: Srđan Koljević 2oo4g.


KAD PORASTEM BIĆU KENGUR
KAD PORASTEM BIĆU KENGUR
Reditelj: Raša Andrić 2oo3g.


SJAJ U OČIMA
SJAJ U OČIMA
Reditelj: Srđan Karanović 2oo2g.


MALA NOĆNA MUZIKA
MALA NOĆNA MUZIKA
Reditelj: Dejan Zečević 2oo1g.


Apsolutnih sto
APSOLUTNIH STO
Reditelj: Srdan Golubović 2ooog.


Munje
MUNJE
Reditelj: Raša Andrić 1999g.


Mehanizam
MEHANIZAM
Reditelj: Đorđe Milosavljević 1999g.


photo by maniac



sound

SOUNDTRACK MESECA

ŠTA SE TO SLUŠA U REDAKCIJI MANIACA, ovih dana:


0.0. Emmanuel Jal - Kuar (Henrik Schwarz Remix)
0.0. Henrik Schwarz - Walkmusic
0.0. Lucinda Slim & The Lone Stars - All This Time
0.0. The Noisettes - Never Forget You
0.0. Jazzanova - Morning Scapes (feat. Bembe Segue)
0.0. Fever Ray - If I Had A Heart
0.0. DAVID HOLMES - I Heard Wonders
0.0. PANDA BEAR - Bros
0.0. Bamboos - King of the Rodeo
0.0. Tricky - Slow
0.0. Medeski Martin & Wood - Let's Go Everywhere
0.0. Jens Lekman - Sipping On The Sweet Nectar
0.0. UNDERWORLD - Beautiful Burnout
0.0. The Elements Of Life feat Anane - One Dream ( Big Game Mix)
0.0. SLOW TRAIN - soul-sexing_the_cherry
0.0. Tim Buckley - Sweet Surrender
0.0. Mario Biondi - this_is_what_you_are
0.0. Lily Allen - Everybody's Changing
0.0. Richard Hawley - Tonight The Streets Are Ours
0.0.RAW Artistic Soul‘The Light’ ft Ursula Rucker)
0.0. AMY WINEHOUSE - You Know I'm No Good
0.0.HOLLERTRONIX - Gold Digger (diplo Remix)
0.0.Le Volume Courbe - ain't got no. . . i got life
0.0.Keith Jarrett - Over The Rainbow 0.0.HANSOME BOY MODELING SCHOOL - Class System (feat. Jullie Cruise&Pharell)
0.0.ZERO 7 - This Fine Social Scene
0.0.URSULA RUCKER - Rant (Hot In Here) Ft. Malene Younglad
0.0.MATTHEW HERBERT - down
0.0.Richard Thompson - Oops, I Did It Again (live)
0.0.BEATLE BARKERS - I Feel Fine
0.0.RICHARD HAWLEY - the ocean
0.0.NICOLE WILLIS - if this ain't love..
0.0.JEFF PARKER - beanstalk
0.0.NOSTALGIA 77 - 7 nation army
0.0.[B]SOIL and PIMP SESSIONS - Stinger
0.1.TRANS AM - I Want It All
0.3.SYLK 130 & King Britt - Pistol Grip Pump
0.4.CARMEN McCRAE - Just A Little Lovin' (GB Remix)
0.6.the RAVEONETTES - Love in a Trash Can
0.7.FREEDOM SATELLITE - running fast[/I] feat.Kudra Owens
0.9.CARIBOU - Yeti
1.2.JOHN LURIE - Big Trouble
1.5.LIFE BOOGIE - Bobby's Job
1.6.ALIF TREE - Somewhere
1.9.PINK MARTINI - U Plavu Zoru
2.0.SHOCKING BLUE - Love Buzz
2.1.TELEPOPMUSIK - into_everything
3.0.PEGGY HONEYWELL - All Shoock Up
3.2.DJ RUPTURE - Mole in the Ground
3.3.CRATE SOUL BROTHERS - Flying down to RIO
3.9.SCREAMING JAY HAWKINS - Africa Gone Funky
4.0.WAYNE COUNTRY and ELECTRIC CHAIRS - Fuck Off
4.1.TIM DELUXE - Choose Something Like Star
5.0.OSCAR SULLEY BAND - Bukom Mashie
5.5.JAMES BROWN - Funky Drummer
6.0.DJ GREGORY - The Joburg Theme
7.2.PSYCHONAUTS (james lavelle) - cyrcles
8.0.FLUNK - all day and all the night
9.1.LADY SAW - If I Was A Rich Girl
10.3.STEVE & EYDIE - black hole sun
10.4.TELEX - rock around the clock


WEEKLY TOP 10

DOMAĆA kratka:

0.0. KarnevalLjubav
0.0. Petrol - Sve jedno je (Banana Rave Remix)
0.0. KIRIL feat MC Wasp & Rucl - Jungle Shadow
0.0. SVI NA POD! ft. ZOJA - Bugi Vugi
0.0. AJS NIGRUTIN - Jagodice Sondice
0.0. RAMBO AMADEUS - Urbano
0.0. SVI na POD! - Afrikanac iz Beograda >>>
0.0. PIKNIK - Miš, Puž i Ker
0.0. GORIBOR - Dalajlama me se sećaš >>>
0.0. PIKNIK - 'O da'
0.0. KATARAINA KAČUNKOVIĆ - Morning
0.0. BEOGRADSKI SINDIKAT - Oni Su download
0.1.MARcELO – Šarada
0.2.The BEAT FLEET - Nostalgična
0.3.RAMBO AMADEUS - Demode
0.4.E-PLAY - Prava stvar
0.5.DZA ILI BU - Opasne Igre
0.6.DARKWOOD DUB - Melos
0.0.Belgradeyard Sound System - Munchies (I-Wolf rmx)
0.7.RAMBO AMADEUS - Jedno Te Isto
0.8.EDO MAAJKA - Dragi Moj Vlado
0.9.BOBAN PETROVIC - Žur
1.ZDENKA KOVACICEK - Kobra
2.SABAN BAJRAMOVIC - Pitao sam malog puza
3.GABI NOVAK - Pjesma je bila zivot moj
4.K.I.M. BAND - Teraj po svome
5.LACNI FRANC - Jutri bom pojca razbiu
6.BIJELO DUGME - Ovaj Ples Dame Biraju
7.MARINA PERAZIC & REX ILUSIVI - Plava Jutra
8.BOBAN MARKOVIC - Disko Dzumbus (Live)
9.PRELE - Majko,majko,vidi na sta liči tvoj sin
10.LACNI FRANC - Vaterpolist
___________________


Polni organ u žena na svim (skoro svim) jezicima:
++++++











| Home | Music | Photo Galleries | Download | Dijabolik | Bekanismi | Kolumna | YouTube | Facebook | MySpace | O nama | Kontakt | RSS | English |


Copyright © 2004-2010. MANIAC.blog. Sva prava su zadržana. Nijedan deo materijala ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja izdavača.
Izuzetak su novinari koji mogu koristiti izvode i citate u svojim tekstovima uz obavezno navođenje imena i web adrese Maniaca.


Free counter and web stats