Subkulturni Fanzin,
Underground
portal... o
Slobodi, Individualizmu, Avanturi... izmenjenim stanjima na svest...


.: uPhoto :.
Vidi veliku sliku/ See full size >>
HEROJ
Srdja Aleksić - Trebinje
1966 -1993

.................photo by maniac

See All uPhoto >>
Pošalji svoj uPhoto >>



look for:


mozilla
by Laff







Corax logo..................

18. okt. '10…….....see full-->






MIOMIR GRUJIĆ - FLEKA

“Humans against killing…
sounds like
junkies against dope”


fleka FLEKE od fotografija, tekstova, video i audio materijala.. `Ljudi su ovde na loš način odlučili da prevaziđu postojeće raspoloženje i opšte okolnosti kroz pasivnost. To će pre ili posle biti prepoznato kao pogrešan način, metod...pristup.`

spiker FLEKA Mp3

- ŠIŠMIŠ RADIO 1.
- ŠIŠMIŠ RADIO 2.
- LIVE U BOŽIDARCU
- PSIHONOŠA





Katalog -->
- MANIAC DiVX FILMOVI -
razmena - exchange



Organic Grooves
ORGANIC GROOVES
Compiled & Mix By DJ LAFF
Maniac Records (2004)
___________________ Ded City
DEAD CITY RADIO
Compiled & Mix By DJ LAFF Maniac Records (2004)
....



Screaming Jay Hawkins
___________________

"Bez prisustva muzike, vreme bi bilo dugačka lista dosadnih obaveza i rokova za plaćanje."

ZAPPA ___________________

"Sloboda je ne moguca bez slobodnog vremena."

PUŠKIN


Maniac Shop

| Maniac Shop | Underground On - Line | Sex | Drugs | Rock'n'Roll | Film | Politics | Maniac Music | Concerts | Maniac Links | Games | Kolumna | Bekanismi | Dijabolik | Maniac Photo | Bez Dlake na jeziku | New Report |


27.02.2009., petak

In The Air



KOJOT FILM:

"Zrenjaninska gitarijada 65’"

nije topla voda otkrivena ove godine



Prvi od tri dela filma: Zr Gitarijada 65’ u produkciji Radio KOJOTA

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Realizacija: Mića Janković – Fleš, Predrag Vlahović, Goran Bugar, Jovo Milivojević

Radio KOJOT - Februar 2004


Ako ne bude tako, biće drugačije

Pazi sine da ne nazebeš, vodi računa ljubavi da ne najebeš. Lopovluk i ratno profiterstvo pokriveno je zamagljenim pričama o privatizaciji, potencijalne afere rastežu se i zamagljuju po sudovima. Sumanuti su svojevremeno regulisali saobraćaj na najprometnijim raskrsnicama, naglas su pevali i recitovali. Sada se kradom provlače osenčenim delovima ulica. Ako pristanemo na varijantu da ponaosob nismo značajni ni bitni u bilo kojoj priči i namestimo se kao posmatrači ono što možemo opaziti, primera radi, jeste …. Sad se vidi, sad se zna…

Istini za volju nisam bio zatečen pozivom da se pojavim na skupu koji kao zadatu temu za raspravu ima kulturnu politiku… ili tako nešto… mada…

Zašto još uvek nisam otišao, a moguće nikada i neću otići do kuće, do rodne kuće Vojislava Despotova od vremena kada je na nju prišrafljena, pa je pokrivena, a zatim i otkrivena spomen ploča ?
Nisam otišao jer me za to zabole kurac, a kazaću o tom bolu nekoliko rečenica, pa neka to bude moj doprinos ovoj raspravi .
Ako sam dobro shvatio ovde treba nešto reći na temu ponašanja i delovanja osoba koje imaju zadatak da utiču na kulturni život sredine, ma šta to značilo ili, još banalnije, da dele ono malo sirotinje, novaca namenjenih u budžetu grada za kulturne delatnosti… Moje iskustvo je da to nešto posvećenih i plaćenih sve i da hoće od principa … sadsevidisadseznakosekomedopada… ne mogu da maknu … i malo mi nije to tema za dangubu, jer se tu može svašta pričati i svašta ispričati, a da se ništa novo i drugačije ne kaže, jer procene tipa… ovojeznačajnijezbogtogaitogaodonoga, i, ovdeumestotristAtrebaturitipetstA…. nisu način da se poništi slika o poslenicima kulture, o institucijama SrBski rečeno, koje možemo pamtiti, što se mene tiče, i po tim tablama koje udaraju na kuće stvarno ili tobož zaslužnih, pa, rekao sam već, … te table prekrivaju i nakon toga ih “otkrivaju”. Po meni to nije čak ni čestito umirenje savesti, već je čista bezvezarija … Neko nešto pročita ili kaže, nečega se priseti, neko nešto otpeva, neko, ponekad pusti i suzu, a prisutni uglavnom kao na sahrani, kao u muzeju… paze da ne poremete to nešto što ne shvataju, tihi su, hodaju na prstima, tek tu i tamo nešto šapnu i raskrave se tek ako je nakon svečanog čina predviđena zakuska uz alkohol… Zapamćeni su slućajevi da se u takvim okolnostima spontano porodi i preformans koji se može krstiti kreativnim ili kulturnim činom, jer hoće svinjarije ponekad da budu i to, pogotovu u okruženju u kojem se nepoznavanje nečega pravda i brani prividom.

Đorđe VOJNOVIĆ - KOJOT

kojot attach:

- 21:31 - Komentari (6) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

ZREX, Feb. 09'


- 21:00 - Komentari (1) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

26.02.2009., četvrtak

Lira Vega donosi Sreču i ljubav u Klupče!



Sastav Lira Vega 26tog februara održaće svoj prvi koncert u Klupčetu. Novi album benda najverovatnije izlazi ovog proleća, a nosi naziv Sreća i ljubav. Upravo su završili studijsko snimanje novih pesama koje ćemo imati prilike da čujemo na ovom koncertu.

Početak koncerta najavljujemo za 21 čas.

Cena ulaznice na koncert u pretprodaji staje 150 dinara, dok će cena na dan koncerta biti 200 dinara.

Broj ulaznica je ograničen, a prodaju se u Klupčetu.

- 09:05 - Komentari (3) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

CORAX

Image Hosted by ImageShack.us

HOGAR JE NAŠ

- 06:48 - Komentari (0) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

23.02.2009., ponedjeljak

maniac underground film

END of EASY LIFE by Svetlana Blagojević


4 deo

to be continued...

- "LIFE" – 1 deo -->
- "LIFE" – 2 deo -->
- "LIFE" – 3 deo -->

- director, writers and camera / scenarijo, režija i kamera: Svetlana B.
- music by RASCEP, BLANK DISC & Svetlana B.
- filming locations / lokacija filma: Zrenjanin, Beograd


Film sniman za Austriski festival "END of EASY LIFE"

Maniac – You Tube

- 21:56 - Komentari (4) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

Afro-Punk u BGD



Dokumentarni film "Afro-Punk", koji se bavi crncima u punku, biće prikazan 1. marta u beogradskom Magacinu (Kraljevića Marka 4).

Ova projekcija je deo ciklusa punk filmova koji se prikazuju u okviru Ilegalnog bioskopa svake prve nedelje u mesecu; ulaz je, kao i obično, besplatan.

Projekcija počinje u 18 h.

- 21:00 - Komentari (0) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

22.02.2009., nedjelja

TEACHER PROFILE - Introducing Alex

He is a teacher who teaches the ESL Level 3 class. His full name is Aleksandar Jecmenica, but everyone calls him Alex. He is from Serbia. His hobbies are basketball and paper maché. I sat down with him to learn a bit more.

jazza Image Hosted by ImageShack.us
the snowman he is holding is done through paper maché, the process of creating objects using paper stuck together. One of Alex’s imaginative creations, hand-crafted with care

Q: Why did you become an English teacher?

A: I guess it’s in my family. My mother was an art teacher and my father a university professor. So, I started studying English at a very early age. I wanted to be a translator. Later, when I was offered a teaching position, I accepted it and gradually it grew on me.
It is especially enjoyable here in multicultural ESL classes.

Q:What makes you happy when you are teaching?

A: Well, finding a creative and interesting way to get a language point across, incorporating visual arts and music in my classes, and generally I’m happy to see students having fun learning English.

Q: What do you think is the most effective way to learn English?

A:To quote my friend Simon, a TOEFL legend, “ Being shy is a waste of time.” You must be ready to make mistakes and learn from them. Do your homework and talk, talk talk. It shouldn’t be too difficult here because you’re surrounded by English. Embrace the opportunity and make the most of it!

Interview by Eri Tanaka

- 21:49 - Komentari (0) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

21.02.2009., subota

Live @ Klupče

Zrenjanin



...::::...



...::::...


video by maniac

- 21:28 - Komentari (1) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

20.02.2009., petak

SUBOTNJE SNEZNO DRUZENJE

Image Hosted by ImageShack.us
see full -->

photo Jela

- 21:00 - Komentari (1) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

19.02.2009., četvrtak

MILENA MARKOVIĆ DOBITNICA NAGRADE FONDA „TODOR MANOJLOVIĆ“ ZA 2008.

U SAGLASJU SA DELOM VELIKANA MODERNE

Drame Milene Marković, kako je obrazlaženo, obračunavaju se sa malograđanštinom i nacionalnim iluzijama, ulaze u dijalog o prevrednovanju vrednosti i postavljaju nove okvire umetničkog stvaralaštva na srpskom jeziku.

MILENA MARKOVIĆ
photo maniac

DOBITNICA nagrade Fonda „Todor Manojlović“ za moderni umetnički senzibilitet za 2008. godinu je dramaturg iz Beograda Milena Marković.

Tako je odlučio novi Upravni odbor Fonda na konstitutivnoj sednici održanoj u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ 25. januara. Na čelu Upravnog odbora je Vladislava Gordić-Petković, a članovi su Predrag Miki Manojlović, Boško Milin, Vladimir Arsenijević i Radovan Živankić.

Proglašenje je objavljeno u Beogradu u utorak, 17. februara, na rođendan Todora Manojlovića, a nagrada će biti uručena u Zrenjaninu.

U obrazloženju žirija se kaže: „Jedan od najupečatljivijih glasova naše pozorišne i poetske scene, Milena Marković je dramska spisateljica („Paviljoni“, „Šine“, „Nahod Simeon“, „Šuma blista“, „Brod za lutke“) pesnikinja (zbirke „Pas koji je pojeo sunce“, „Istina ima teranje“ i „Crna kašika“) i scenaristkinja (film „Sutra ujutro“). Njene drame igrane su u pozorištima od Beograda do Čikaga i ovenčane su nizom značajnih nagrada: Sterijinom nagradom za tekst i nagradom „Miloš Crnjanski“, a Markovićeva je i prva dobitnica Nagrade „Borislav Mihajlović – Mihiz“, koju dodeljuje Srpska čitaonica u Irigu.

- Teme disfunkcionalne porodice i razorenih nacionalnih mitova smeštaju „Nahoda Simeona“, „Šine“ i „Brod za lutke“ u tradiciju groteskne, apsurdne ali i elegične srpske drame druge polovine dvadesetog veka – obrazlaže žiri.
– No, Markovićeva je, pre svega, dominantna figura postdramskog teatra, u kome se fragmentirana vizija sveta reflektuje u razbijanju ustaljenih pozorišnih formi.

Drame Milene Marković, kako je obrazlaženo, obračunavaju se sa malograđanštinom i nacionalnim iluzijama, ulaze u dijalog o prevrednovanju vrednosti i postavljaju nove okvire umetničkog stvaralaštva na srpskom jeziku.

Teme i dometi njenog dosadašnjeg opusa u saglasju su sa umetničkim i kulturnim postignućima velikana pisane reči po kome je nagrada dobila ime: to je i opredelilo žiri Fonda „Todor Manojlović da ovoj izuzetnoj spisateljici dodeli nagradu za moderan umetnički senzibilitet.

photo gallery: "SUTRA UJUTRU" (Writer & Costume Design: Milena Marković) -->

text branka jajić/photo maniac

- 23:52 - Komentari (1) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

17.02.2009., utorak

download

Image Hosted by ImageShack.us RASCEP - react

Image Hosted by ImageShack.us

- Distorture --> (mp3 6.2 Mb)

- Vodka Kills --> (mp3 763 Kb)

- Turken Gurken --> (mp3 2.8 Mb)

- Kansai A'port --> (mp3 5.5 Mb)

- Unique --> (mp3 4.5 Mb)

- Begejska petlja --> (mp3 777 Kb)

- Nothem --> (mp3 1.1 Mb)

Artwork By [Design] - Vera Mihalj
Bass, Guitar, Synthesizer - Srđan Muc
Drums - Predrag Jovanović (tracks: A1, A2) , Vladimir Jovanović (2)
Executive Producer - Zoran Nadlački
Photography - Miroslav Perić , Valerie Bennett
Synthesizer - Mileta Grujić
Synthesizer, Vocals, Tape - Aleksandar Ječmenica
Vocals - Marko Bjelanović

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Recorded during RR home sessions at Nikola Tesla Mobile, Zrenjanin in Aug. 1996 except A1 & A2 Goran Kostić Studio, Zrenjanin in Mar. 1996.
Remastered at Tarcus Digital Studio, Zrenjanin.


posted by jazza

- 19:18 - Komentari (6) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

pozdrav od Panča

Evo jedna fotka sa otvorenog mora , negde izmedju Madeire , Funchala ( Portugalsko ostrvo u Atlantiku ) i Kanarskih ostrva, na putu ka santa Cruz de Tenerife

Image Hosted by ImageShack.us

Da bih cisto malo jasnije docarao ovaj cruisse iz Santa Cruz de Tenerife se ide u Maroko zatim idemo na Gibraltar , tu je odmah i Malaga pa iz Malage 3 dana i noci laganim tempom ponovo do Madeire sa glavnim gradom Funchalom. I tako dalje na Lisabon pa Skotska , Irska , opet Spanija , Francuska i tako dalje....

Image Hosted by ImageShack.us

nikad kraja ...pa ni onda . Zivot je veoma dinamican ..

photo gallery: Otvoreno more, Libya Benghazi, Lisboa Portugal.. -->

Veliki Pozdrav za MANIAC !!!

Dusko Munjas Pančo

- 18:51 - Komentari (7) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

16.02.2009., ponedjeljak

AC/DC - rasprodato!

Za samo tri sata fanovi iz Srbije uspeli su da razgrabe sve ulaznice za koncert grupe AC/DC, koji će se održati 26. maja na stadionu Partizana

angus

Organizatori su ulaznice pustili u prodaju u petak - 23.000 karata procentualno raspoređenih u zemlje bivše Jugoslavije, plus 22.000 ulaznica koje su namenjene okolnim zemljama (Mađarska, Bugarska, Rumunija…).

Srbija je prva zemlja u kojoj su u rekordnom roku planule apsolutno sve karte.

„Od ulaznica namenjenih za fanove iz Srbije za samo tri sata rasprodate su sve karte za parter, dok je ostalo samo nekoliko karata za tribine koje su rezervisane, ali još nisu podignute.

Ukoliko za nekoliko dana rezervisane karte ne budu bile kupljene, mi ćemo i to malo pustiti u prodaju“, rekao je za Blic portparol koncerta Aleksandar Radoš, napominje da postoji mogućnost da se određeni deo karata koji je namenjen za ex-yu područje prebaci na srpsko tržište.

„Pošto smo prva zemlja u regionu koja je rasprodala sve karte, tražićemo dozvolu od menadžmenta da se nerasprodate karte iz drugih zemalja povuku i daju nama“, objašnjava on.

www.popboks.com

- 12:28 - Komentari (1) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

15.02.2009., nedjelja

RAJKO GRLIĆ - novi film

"Neka ostane medju nama"

Image Hosted by ImageShack.us

photo gallery: Neka ostane medju nama / behind the camera -->

Image Hosted by ImageShack.us

"Neka ostane medju nama" / Imdb -->

photo by nikola predovic

posted by raša andrić

- 13:19 - Komentari (0) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

12.02.2009., četvrtak

Maniac Shop Playmate - FEBRUAR 2009.

Free Image Hosting Free Image Hosting Free Image Hosting

#01 Vidi Jelenu Jensen

#02 Vidi Danni Ashe

#03 Vidi Giannu Michaels


casino online create polls


maniac-shop-playmate-januar-2009

- 15:51 - Komentari (3) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

WHOOPS - Kopaonik 09'

Snowboard & Music Festival

Image Hosted by ImageShack.us
GOLDY see full -->

Image Hosted by ImageShack.us
DJ RAHMAN see full -->

Image Hosted by ImageShack.us
GUTAČICA VATRE see full -->

photo by Dr

- 15:00 - Komentari (0) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

11.02.2009., srijeda

New York City

januar 2009 - Joe je uljez

See full size / Vidi veliku sliku -->
See full -->

photo by Raša Andrić

attach: maniac vremeplov

Munje - Drum'n'Bes - zrenjanin, 2001g.

neobjavljeni razgovori - Zoran Cvijanović, Sergej Trifunović, Raša Andrić



film MUNJE -->


jbg - fali par sekundi..

razgovor vodio: Proka
camera: Dr.


Yodi Movie Craftsman / Maniac Shop / Radio KOJOT

- 19:28 - Komentari (7) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

Maniac Shop Playlist # 09

click -->

cklick and play -->

Music Editor - Laff

- 09:33 - Komentari (2) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

10.02.2009., utorak

Village People



Victor Willis, koji je u originalnoj postavi ansambla Village People izigravao policajca, obratio se sudu zbog korišćenja njegovog glasa i slike u cilju promovisanja nove postave grupe.

Willis želi milion dolara i prestanak takvih aktivnosti aktuelne inkarnacije grupe.

Victor Willis je učestvovao u pisanju pesme YMCA, najvećeg hita ovog sastava, koji i danas važi za jedan od zaštitnih znakova homoseksualne populacije.

www.popboks.com

- 19:23 - Komentari (1) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

07.02.2009., subota

INICIJATIVA

Djoka
Đorđe Vojnović KOJOT

U Vasu knjigu utisaka sam zapisao da sam imao srece da poznajem i da se druzim sa Djoletom i da mi je to kao i svima nama puno znacilo. On je bio covek koji je izuzetno puno ucinio za rok-muziku na ovim prostorima a prijateljima se davao nesebicno.

Ovim putem zelim da pokrenem javnu inicijativu kako bi se osmislio i organizovao festival koji bi svojim imenom trebao secati na Djoleta. Festival bi trebao biti tradicionalan i bili bi promovisani novi bendovi kao i stare vrednosti. Mogli bi se povezati sa drugim festivalima. Znam da mnogi zrenjaninci imaju kontakt sa Brunom Langerom pa bi to mogla biti veza sa pulskim "djoserom".

Sve ovo bi moglo da bude pokusaj da se oduzimo nasem Djoletu i postavimo ga trajno u secanje.

Posted by Branko Rosu - Buki

- 21:27 - Komentari (7) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

uskoro film...


maniac you tube

- 21:01 - Komentari (2) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

06.02.2009., petak

AC/DC U BGD



AC/DC svira 26. maja na stadionu “Partizana” u Beogradu, u okviru evropskog dela svetske turneje, a to je za sada jedini njihov koncert potvrđen u regionu.

Prodaja ulaznica počinje 13. februara u prodavnicama IPS-a, po ceni od 3.900 do 11.000 dinara, a već od 6. februara moguće ih je rezervisati preko sajta Eventima (www.eventim-yu.com).

Menadžment AC/DC boravio je u Beogradu sredinom decembra, kada su sa predstavnicima Komune obišli potencijalna mesta nastupa, a iako je ta kuća predlagala Hipodrom ili Ušće, opredelili su se za fudbalski stadion “Partizana”.

U okviru evropskog dela svetske turneje, koji je najvećim delom već rasprodat, a počeće 18. februara u Oslu, AC/DC će održati do kraja juna više od 50 koncerata.

Uoči Beograda, nastupiće 24. maja u Beču, a nakon beogradskog koncerta 28. maja u Atini. Poslednji koncert u okviru evropskog dela turneje za sada je zakazan za 30. maj u Glazgovu.

AC/DC su počeli turneju u oktobru prosle godine u SAD, a prate je hvalospevi u štampi.

Njihov novi album “Black Ice”, prvi posle osam godina, objavljen je u oktobru prošle godine.

AC/DC su od formiranja 1973. godine prodali više od 150 miliona primeraka albuma širom sveta.

www.acdc.com

- 18:15 - Komentari (3) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

05.02.2009., četvrtak

subotnje šaputanje

Image Hosted by ImageShack.us
see full -->

pušenje dozvoljeno

photo jela

- 21:47 - Komentari (0) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

Umro Interior Lux (The Cramps)



Pevač njujorške pank grupe The Cramps, Lux Interior preminuo je u 62. godini u Kaliforniji.

Bili su deo legendarne njujorške pank scene ranih 70-ih, okupljene oko kultnog kluba SiBiDžiBi (CBGB), zajedno s Ramonsima (The Ramones) i Pati Smit (Patti Smith).

Objavili su 14 albuma, uključujući "Gravest Hits" iz 1979. godine, kojim su se i probili, a poslednji je bio kompilacija “How To Make a Monster” iz 2004.

Sajt grupe Kremps je www.thecramps.com

- 21:02 - Komentari (2) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

Facebook petogodišnjak

Ili što bi neki rekli - "Kavez za ludake"

Image Hosted by ImageShack.us

Popularni društveni sajt Facebook napunio je pet godina, tokom kojih je stekao 150 miliona korisnika i postao lider među onlajn komunikacionim platformama, ali još nije unovčio na optimalan način taj kapacitet, a suočava se i s posledicama globalne finansijske krize, jer analitičari predviđaju da će samo američko oglašavanje pasti za 20 odsto - na 208 miliona dolara.

Osnivač FB-a Mark Zakerberg (Zuckerberg) podsetio je na svom blogu da je osnovao tu platformu 2004. godine da bi omogućio ljudima da se angažuju i razumeju bolje svet oko sebe, a povodom rođendana je kreirao i poseban poklon korisnicima.

Pošto se FB prilično promenio proteklih pet godina, Zakerberg je ponudio korisnicima i malu retrospektivy izgleda naslovne strane.

“Kultura interneta takođe se drastično promenila proteklih pet godina.

Ranije većina ljudi ne bi ni razmišljala o širenju privatnih podataka onlajn.
Ali, FB je ponudio bezbedno okruženje za sve koji bi da komuniciraju onlajn, što je milione ljudi ohrabrilo da se komforno izražavaju”, naveo je povodom petogodišnjice Zakerberg, koji je, kada je pokrenuo FB, napisao da je “osnivač, master i komandir neprijatelja države”.

FB je ubedljivo uspešniji od najvećeg rivala - sajta MySpace, koji sada ima oko 130 miliona korisnika.

Zakerberg je u februaru 2004. godine pokrenuo FB sa grupom prijatelja na Harvardu, u želji da pomogne studentima da budu u kontaktu posredstvom interneta i upoznaju jedni druge bolje. Za 24 sata čak 1.200 studenata Harvarda se prijavilo, a ubrzo se mreža proširila i na ostale koledže i univerzitete u SAD.

Prema jednom istraživanju iz 2005. godine, oko 85 odsto studenata imalo je profil na FB-u, a druga anketa pokazala je da je FB postao stvar koja je najviše “in”, posle iPoda.

Već krajem 2005. godine FB se proširio na Veliku Britaniju, a danas se prevodi na 35 jezika, uz još oko 60 u planu.

Danas više od polovine od ukupno oko 150 miliona jedinstvenih korisnika FB-a nije na koledžu, a grupacija koja se najbrže povećava su stariji od 30 godina.

Svakog dana više od 15 miliona korisnika ažurira svoj status - da bi saopštili prijateljima šta rade, a među najpopularnijim aplikacijama je i postavljanje fotografija, video snimaka, chat, stvaranje novih prijatelja, pristupanje različitim akcijama i grupama, uz zabavne sadržaje.

Osnovno pitanje za FB je kako da unovči prisustvo 150 miliona korisnika, koji prosečno provode na njemu više od dva sata dnevno.

Rivalski MySpace, prema podacima agencije Nilsen, privlači korisnike prosečno sat i po dnevno.

I stručnjaci se sve više bave ekonomskim potencijalom FB-a, pa dok jedni smatraju da je potrebno da tvorci FB-a smisle biznis plan koji bi privukao nove investitore, drugi misle da je nema potrebe za žurbom, jer je FB promenio pravila igre i za sve kompanije koje su usmerene na ciljne korisnike.

“Ako želite da doprete do njih i utičete svakoga dana na ljude, morate da razumete Facebook. U proteklih pet gofina FB nam je pokazao budućnost. Genijalnost tog projekta nije u tehnologiji ili izgledu. FB pobedujuje jer prijatelje stavlja na prvo mesto. Naši odnosi u stvarnosti određuju i naše onlajn iskustvo. Nema tehnologije koja je bolja od naših prijateljstava”, ocenio je za Bi-Bi-Si profesor B J Fogg, koji vodi kurs “Psihologija Fejsbuka” na Stanford univerzitetu.

- 13:46 - Komentari (1) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

04.02.2009., srijeda

Ko je ubio Nensi?

Kontroverzna sudbina basiste Sex Pistolsa i pank ikone Sida Višiza (Vicious) i njegove devojke Nensi Spangen (Nancy Spungen) tema je novog filma “Who Killed Nancy?” (Ko je ubio Nensi?), u režiji bivšeg novinara Alana Dži Parkera, koji počinje da se prikazuje ovih dana u Londonu povodom 30 godina od Višizove smrti



Višiza je 2. februara 1979. godine pronašla mrtvog u stanu u njujorškom Grinvič Vilidžu njegova majka En Beverli (Anne Beverley).
Umro je od prekomerne doze heroina, posle žurke na kojoj je proslavljao izlazak iz zatvora uz kauciju.

Višizu je pretilo suđenje zbog sumnje da je ubio Nensi Spangen u oktobru 1978. godine, a posle njegove smrti, slučaj je zatvoren.

Višizova majka, koja je preminula 1996. godine, zamolila je bila sredinom 80-ih Parkera, koji je tada radio kao pank rok novinar, da dokaže nevinost njenog sina. On je posle njene smrti počeo da istražuje, smatrajući da time ispunjava na neki način njenu poslednju želju.

Prema navodima Parkera, javnost i dalje pretpostavlja da je Višiz, rođen kao Džon Riči (John Ritćie), zaista i ubio svoju devojku. I on sam je to verovao sve do 1999. godine, kada je počeo da istražuje taj slučaj.

Njujorška policija otkrila je beživotno telo 20-godišnje Nensi Spangen 12. oktobra 1978. godine. Bila je u kupatilu hotelske sobe, obučena samo u donje rublje, a iskrvarila je od uboda nožem po telu.

Nensi Spangen, bivša prostitutka, striptizeta i ovisnica o heroinu, našla se na naslovnim stranama tabloida, koji su Višiza odmah proglasili krivim.
Prema svedočenju osoblja hotela “Čelzi”, Višiz je pozvao hotelsku servisnu službu i strčao niz stepenice urlajući: “Nešto se desilo mojoj devojci!”

Ubrzo je, međutim, uhapšen i optužen za ubistvo.

Slučaj, međutim, nikada nije dobio formu suđenja, a bilo je i njujorških policajaca koji nisu bili uvereni da je Višiz odgovoran za smrt devojke.
Manje od šest meseci kasnije i 21-godišnji Višiz je umro, a iako je slučaj zapečaćen, njihova sudbina je protekle tri decenije nastavila da izaziva različite reakcije i spekulacije, doprinoseći kontroverznoj slici i o samim Pistolsima i panku uopšte.

Parker je za film “Ko je ubio Nensi?” intervjuisao više od 180 ljudi, pretražio ponovo podatke njujorške policije, isčitao intervjue Sidove majke…

Parker je izjavio britanskim medijima da njegov film, koji će početi da se prikazuje u londonskim bioskopima 6. februara, ukazuje na niz teorija koje idu u prilog tezi da Sid nije ubio Nensi.

Između ostalog, pretpostavlja se da se nagutao lekova i da je oko sedam sati zapravo bio nesposoban za bilo šta, uključujući i vreme kada je Spangenova ubijena. Takođe, oko 24.000 dolara u gotovini nestalo je te noći.
Prema podacima policije, samo četiri otiska Višizovih prstiju pronađeno je u hotelskoj sobi, iako su tu živeli nedeljama.

Iako nije izvesno ko je zapravo ubio Spangenovu, film sugeriše da je ubica izvesni Majkl, čije prezime nije poznato, ali su ga neki svedoci videli u hotelu u noći ubistva.

Pritom je pokazivao velike svote novca, a prema pojedinim izjavama, deo para bio je umotan u traku za kosu Spangenove.

Parker i sam ne veruje da će novim filmom da uveri u suprotno one koji i dalje smatraju da je Višiz ubio Spangenovu, a iako je priznao da je bio veliki obožavalac Pistolsa, rekao je i da nije „toliko veliki“ da bi želeo da promeni istoriju.

Sajt filma "Ko je ubio Nensi?" je www.moxiemakers.com

- 22:51 - Komentari (1) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



________________________


maniac arhiva 10'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar |
Arhiva
maniac arhiva 09'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar | Oktobar | Novembar | Decembar |
Arhiva
maniac arhiva 08'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar| Oktobar| Novembar| Decembar
Arhiva
maniac arhiva 07'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April| Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar | Oktobar | Novembar | Decembar
Arhiva
Arhiva
maniac arhiva 06'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar | Oktobar | Novembar | Decembar
Arhiva
Arhiva
maniac arhiva 05'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar | Oktobar | Novembar | Decembar
Arhiva
Arhiva
maniac arhiva 04'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar | Oktobar | Novembar | Decembar


________________________

Idi na vrh strane >>


..About Us++++++++English
+++++
+++++
Knjiga utisaka
+++++
Upiši se u knjigu


Contact Us++++++++RSS




ĐOKA VOJNOVIĆ
KOJOT

ĐOKA VOJNOVIĆ - KOJOT
Radio KOJOT 107,3 MHz

Djoka KOJOT

Dan.. ..Brian Jones

Rekli su o Đoki, upiši se..

`U letnje veče 1973 godine, u sobi “pod kiriju” negde u belom svetu “cedili” smo poslednju kriglu piva slučajni poznanik Kris i ja, i … Kris mi se kleo, kako u njegovom kraju, negde na jugu Sjedinjenih Država, hara “najbolja ROK grupa sveta” ALLMAN BROTHERS BAND..` Dalje..

Džuboks 76’ - br.23 str.31

Đorđe VOJNOVIĆ





Pera bez dlake >>




MANIAC MOVIE
- behind the camera -


neprijatelj
NEPRIJATELJ
Reditelj: Dejan Zečević
2o1og.


žena
NEKA OSTANE MEĐU NAMA
Reditelj: Rajko Grlić
2oo9g.


žena
ŽENA SA SLOMLJENIM NOSEM
Reditelj: Srdjan Koljević 2oo8g.


besa
BESA
Reditelj: Srdjan Karanović 2oo8g.


Mile protiv tranzicije
MILE vs TRANZICIJA
Reditelji: Raša Andrić i Ivan Živković 2oo7g.


LJUBAV I DRUGI ZLOČINI
LJUBAV I DRUGI ZLOČINI
Reditelj: Stefan Arsenijević 2oo7g.


ČETVRTI ČOVEK
ČETVRTI ČOVEK
Reditelj: Dejan Zečević 2oo7g.


S.O.S.
S.O.S. SPASITE SVOJE DUŠE
Reditelj: Slobodan Šijan 2oo6g.


KLOPKA
KLOPKA
Reditelj: Srdan Golubović 2oo6g.


SUTRA UJUTRU
SUTRA UJUTRU
Reditelj: Oleg Novković 2oo5g.


SIVI KAMION CRVENE BOJE
SIVI KAMION CRVENE BOJE
Reditelj: Srđan Koljević 2oo4g.


KAD PORASTEM BIĆU KENGUR
KAD PORASTEM BIĆU KENGUR
Reditelj: Raša Andrić 2oo3g.


SJAJ U OČIMA
SJAJ U OČIMA
Reditelj: Srđan Karanović 2oo2g.


MALA NOĆNA MUZIKA
MALA NOĆNA MUZIKA
Reditelj: Dejan Zečević 2oo1g.


Apsolutnih sto
APSOLUTNIH STO
Reditelj: Srdan Golubović 2ooog.


Munje
MUNJE
Reditelj: Raša Andrić 1999g.


Mehanizam
MEHANIZAM
Reditelj: Đorđe Milosavljević 1999g.


photo by maniac



sound

SOUNDTRACK MESECA

ŠTA SE TO SLUŠA U REDAKCIJI MANIACA, ovih dana:


0.0. Emmanuel Jal - Kuar (Henrik Schwarz Remix)
0.0. Henrik Schwarz - Walkmusic
0.0. Lucinda Slim & The Lone Stars - All This Time
0.0. The Noisettes - Never Forget You
0.0. Jazzanova - Morning Scapes (feat. Bembe Segue)
0.0. Fever Ray - If I Had A Heart
0.0. DAVID HOLMES - I Heard Wonders
0.0. PANDA BEAR - Bros
0.0. Bamboos - King of the Rodeo
0.0. Tricky - Slow
0.0. Medeski Martin & Wood - Let's Go Everywhere
0.0. Jens Lekman - Sipping On The Sweet Nectar
0.0. UNDERWORLD - Beautiful Burnout
0.0. The Elements Of Life feat Anane - One Dream ( Big Game Mix)
0.0. SLOW TRAIN - soul-sexing_the_cherry
0.0. Tim Buckley - Sweet Surrender
0.0. Mario Biondi - this_is_what_you_are
0.0. Lily Allen - Everybody's Changing
0.0. Richard Hawley - Tonight The Streets Are Ours
0.0.RAW Artistic Soul‘The Light’ ft Ursula Rucker)
0.0. AMY WINEHOUSE - You Know I'm No Good
0.0.HOLLERTRONIX - Gold Digger (diplo Remix)
0.0.Le Volume Courbe - ain't got no. . . i got life
0.0.Keith Jarrett - Over The Rainbow 0.0.HANSOME BOY MODELING SCHOOL - Class System (feat. Jullie Cruise&Pharell)
0.0.ZERO 7 - This Fine Social Scene
0.0.URSULA RUCKER - Rant (Hot In Here) Ft. Malene Younglad
0.0.MATTHEW HERBERT - down
0.0.Richard Thompson - Oops, I Did It Again (live)
0.0.BEATLE BARKERS - I Feel Fine
0.0.RICHARD HAWLEY - the ocean
0.0.NICOLE WILLIS - if this ain't love..
0.0.JEFF PARKER - beanstalk
0.0.NOSTALGIA 77 - 7 nation army
0.0.[B]SOIL and PIMP SESSIONS - Stinger
0.1.TRANS AM - I Want It All
0.3.SYLK 130 & King Britt - Pistol Grip Pump
0.4.CARMEN McCRAE - Just A Little Lovin' (GB Remix)
0.6.the RAVEONETTES - Love in a Trash Can
0.7.FREEDOM SATELLITE - running fast[/I] feat.Kudra Owens
0.9.CARIBOU - Yeti
1.2.JOHN LURIE - Big Trouble
1.5.LIFE BOOGIE - Bobby's Job
1.6.ALIF TREE - Somewhere
1.9.PINK MARTINI - U Plavu Zoru
2.0.SHOCKING BLUE - Love Buzz
2.1.TELEPOPMUSIK - into_everything
3.0.PEGGY HONEYWELL - All Shoock Up
3.2.DJ RUPTURE - Mole in the Ground
3.3.CRATE SOUL BROTHERS - Flying down to RIO
3.9.SCREAMING JAY HAWKINS - Africa Gone Funky
4.0.WAYNE COUNTRY and ELECTRIC CHAIRS - Fuck Off
4.1.TIM DELUXE - Choose Something Like Star
5.0.OSCAR SULLEY BAND - Bukom Mashie
5.5.JAMES BROWN - Funky Drummer
6.0.DJ GREGORY - The Joburg Theme
7.2.PSYCHONAUTS (james lavelle) - cyrcles
8.0.FLUNK - all day and all the night
9.1.LADY SAW - If I Was A Rich Girl
10.3.STEVE & EYDIE - black hole sun
10.4.TELEX - rock around the clock


WEEKLY TOP 10

DOMAĆA kratka:

0.0. KarnevalLjubav
0.0. Petrol - Sve jedno je (Banana Rave Remix)
0.0. KIRIL feat MC Wasp & Rucl - Jungle Shadow
0.0. SVI NA POD! ft. ZOJA - Bugi Vugi
0.0. AJS NIGRUTIN - Jagodice Sondice
0.0. RAMBO AMADEUS - Urbano
0.0. SVI na POD! - Afrikanac iz Beograda >>>
0.0. PIKNIK - Miš, Puž i Ker
0.0. GORIBOR - Dalajlama me se sećaš >>>
0.0. PIKNIK - 'O da'
0.0. KATARAINA KAČUNKOVIĆ - Morning
0.0. BEOGRADSKI SINDIKAT - Oni Su download
0.1.MARcELO – Šarada
0.2.The BEAT FLEET - Nostalgična
0.3.RAMBO AMADEUS - Demode
0.4.E-PLAY - Prava stvar
0.5.DZA ILI BU - Opasne Igre
0.6.DARKWOOD DUB - Melos
0.0.Belgradeyard Sound System - Munchies (I-Wolf rmx)
0.7.RAMBO AMADEUS - Jedno Te Isto
0.8.EDO MAAJKA - Dragi Moj Vlado
0.9.BOBAN PETROVIC - Žur
1.ZDENKA KOVACICEK - Kobra
2.SABAN BAJRAMOVIC - Pitao sam malog puza
3.GABI NOVAK - Pjesma je bila zivot moj
4.K.I.M. BAND - Teraj po svome
5.LACNI FRANC - Jutri bom pojca razbiu
6.BIJELO DUGME - Ovaj Ples Dame Biraju
7.MARINA PERAZIC & REX ILUSIVI - Plava Jutra
8.BOBAN MARKOVIC - Disko Dzumbus (Live)
9.PRELE - Majko,majko,vidi na sta liči tvoj sin
10.LACNI FRANC - Vaterpolist
___________________


Polni organ u žena na svim (skoro svim) jezicima:
++++++











| Home | Music | Photo Galleries | Download | Dijabolik | Bekanismi | Kolumna | YouTube | Facebook | MySpace | O nama | Kontakt | RSS | English |


Copyright © 2004-2010. MANIAC.blog. Sva prava su zadržana. Nijedan deo materijala ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja izdavača.
Izuzetak su novinari koji mogu koristiti izvode i citate u svojim tekstovima uz obavezno navođenje imena i web adrese Maniaca.


Free counter and web stats